Politikusnak állt Benkő László fia. Balázs Zamárdiban lenne polgármester, ahol édesapja, a híres zenész díszpolgári címet kapott. Szülei szerelme is itt kezdődött. A települést 2006 óta Csákovics Gyula vezeti, akit tavaly az 50 legbefolyásosabb polgármesterei közé választották.

Díszpolgár volt

Zamárdiban is imádták Benkő Lászlót, az Omega 2020 novemberében elhunyt billentyűsét. A zenész a város díszpolgára volt, még fát is ültettek az emlékére, családjával minden nyarat ott töltött a nyaralójukban. Fia, Benkő Balázs is népszerű volt a településen, nem csak édesapja, hanem a Fészek Klub balatoni „kihelyezett tagozata”, a PartyFészek miatt is. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követnek minket, az erősebb napokon mi vagyunk a Balaton vezető hírportálja.

Ismert emberek zenéltek

Büféje híres volt a környéken, mindig jófajta italokat mértek, esténként az ország legjobb zenészei játszottak a vendégeknek. A hely, a város nevezetessége lett, az ismert emberek sokszor a pult mögé is beálltak főzni vagy kiszolgálni. 2018-ban azonban a szórakozóhelyet leromboltatta az önkormányzat.

Ott kezdődött a szerelmük

A zenész halála után egy fát ültettek a településen benkő László emlékére, akkor az özvegy így emlékezett vissza az itt töltött közös évekre: „A mi szerelmünk itt kezdődött a Balatonon az évek alatt pedig ugyanolyan, ha nem fontosabb szerepet töltött be az életünkben, mind a ketten nagyon erősen kötődünk ide érzelmileg. Az Elfújta a szél című történet középpontjában állt Tara földje. A lelkemben ugyanúgy ápolom ezt a helyet és Zamárdit akárcsak a regényben”.

Polgármester lenne

Balázs később Zamárdi után, Balatonszárszón újranyitotta a helyet, de a történtek örök sebet ejtettek rajta. De most elégtételt vesz, legalábbis ezt tervezi. Meg akarja mutatni, hogy Zamárdi jobb hely is lehet, ezért elindul a polgármesteri címért. Ahogy egész életében, édesapja ebben is biztosan büszkén támogatná.

Plusz bevételt ígér

„Drága Zamárdi Barátaim, Ismerősök! Ígérem! Plussz Bevételeket szerzek Zamárdi városnak Ígérem! Kiszervezem a környezeti terhelést a fesztiválok alatt, de több bevételt szerzek alattuk! Ígérem! Jelentős virágzó zöldenergia gazdasági beruházásokat hozok létre, mellyel olcsóbb energiához juttatom az összes itt lakót! Ígérem, hogy alanyi jogon évi 50-60 ezer forint támogatást kap minden Zamárdi lakos évente” – írja közösségi oldalán Benkő-Benczur Balázs.

Programja

„Ígérem, hogy a ciklus 2. felétől, megduplázom a családi pótlékot! Ígérem, hogy egyetemi oktatást teremtek Zamárdiba, ezzel értékes fiatal szakképzett munkaerőt hozok városunkba, hogy az egészségügyi, szociális, gazdasági, kulturális területek erősödjenek! Ígérem, kamera rendszerek telepítésével kiűzöm a bűnözés minden formáját és a közlekedés biztonságra is kamerákkal és okos zebrákkal figyelek! Zamárdi felső, Széplak alsó és Tóköz-puszta is elnyeri a terület- méretileg méltó odafigyelést! És ígérem nem leszek megélhetési politikus, mindenki számára elérhető leszek és- Max. 2 ciklus után NEM INDULOK! Mert Magunkért indulok… Egy mindenkiért, Mindenki egyért” – zárja polgármesteri terveit Benkő László fia.

Nem lesz könnyű menet

Zamárdiban hárman indulnak a polgármesteri címért. Benkő Benczur Balázson kívül Czibula-Myers Csaba és Csákovics Gyula, jelenlegi polgármester. Mindhárom jelölt függetlenként indul. Csákovics Gyula 2006 óta vezeti a települést, tavaly az ország 50 legbefolyásosabb polgármesterei közé választották. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követnek minket, az erősebb napokon mi vagyunk a Balaton vezető hírportálja.

Kiemelt kép: Benkő László és fia Balázs