A tervek szerint egy szabadtéri kézilabdapályát fognak felépíteni a Péterfy Sándor Általános Iskola mellett. A milliós beruházást a Magyar Kézilabda Szövetség finanszírozza.

Megújul a pálya

Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója a beruházással kapcsolatban kifejtette, hogy megújítják az iskola régi, aszfaltos pályáját, miután a Tungsram SE a társasági adóból befolyt támogatást erre szerette volna fordítani – írja a Zaol.

Itt építkeznének

Ilyen lesz a pálya

„A pálya a hagyományos, 20×40 méteres méretben készül, UV-álló, polipropilén sportpadlóborítással” – magyarázta Magyar Ferenc. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Profi munkát akarnak

A további elképzelések szerint az alapvonal és az oldalvonal mellett 5 méter magas labdafogó hálót alakítanának ki, az alapvonal mögött pedig 1 méter magas palánkot húznának fel. A pálya két oldalán csapadékvízgyűjtő árok futna végig.

40 millió lesz az építkezés

Az építkezés költsége 40 millió forint lesz, és az új pályát a Tungsram SE adja majd át az önkormányzatnak az üzemeltetésre. A szabadtéri pályán elsősorban a Péterfy-iskola, illetve a Dr. Mező Ferenc Gimnázium ­diákjai sportolhatnának, de hétvégente a város lakói is használhatják majd a pályát.

Nagy múltja van a kanizsai kézilabdásoknak

Cseresnyés Péter ország­gyűlési képviselő a beruházás kapcsán elmondta, hogy a Péterfy-iskola korábban is fontos alapja volt a kanizsai kézilabdázásnak. Ebben az iskolában tanulták ki a sport különböző fogásait a Siti testvérek, Németh Helga vagy éppen Mátyás Auguszta. 

Fontos a mozgás

„Az elmúlt tíz évben számtalan sportpálya újult meg Nagykanizsán, ezek egy része műfüves borítást kapott és a labdarúgás szerelmeseinek nyújt megfelelő sportolási lehetőséget, de például a Mindenki Sportpályáján a kosarasok is új palánkok alatt játszhatnak” – mondta Cseresznyés, aki szerint mindez jól mutatja, hogy a városban mindig is fontos volt a mindennapos testnevelés.

Profikat is támogatják

Az ország­gyűlési képviselő arról is szót ejtett, hogy a város önkormányzata nemcsak a diák- és szabadidősport fejlesztésére fordít nagy figyelmet, hanem a profik foglalkoztatására is. A Kanizsa Aréna megépítésével is a profi, igazolt sportolókat támogatják.

Sportos városban bíznak

„Reményeim szerint ezek a fejlesztések hozzájárulnak majd ahhoz, hogy Nagykanizsán a korábbi évtizedekben tapasztalt pezsgő és nem utolsósorban eredményes sportélet alakuljon ki” – zárta gondolatait a képviselő. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay