Az adóhivatal munkatársai több mint négy tonna gépjárműalkatrészt és 16 bontásra szánt járművet foglaltak le a három Veszprém megyei illegális fémtelepen. A bontók engedély nélkül végezték a munkát, a kibontott fémhulladékot pedig eladták.

Autóbontókat fogott a NAV

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján három illegális autóbontó helyszínt vizsgáltak át a Balatontól északra, Veszprém megyében. Az ellenőrzés során összesen négy tonna gépjárműalkatrészt és 16 bontásra szánt járművet foglaltak le – írja a NAV Facebook-oldala.

Észak-balatoni ingatlanokat ellenőriztek

Mindent megtaláltak

Az ellenőrök a veszprémi ingatlanoknál a bontásra váró autók mellett a szétszerelt alkatrészeket is megtalálták, valamint a bontáshoz szükséges eszközök is előkerültek. Találtak még fémkereskedelmi engedélyköteles anyagot, a szétbontott autók karosszériáit és motoralkatrészeket is. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felszámolták a telephelyet

Nem volt engedélyük

A NAV szerint a veszprémi ingatlantulajdonosoknak nem volt engedélyük az autóbontáshoz, azt tilosban végezték, majd a kibontott fémhulladékot értékesítették.

Lefoglalták

A pénzügyőrök a telephelyeken lévő több mint négy tonna alkatrészt, valamint a 16 bontásra szánt járművet lefoglalták. A NAV illegális fémkereskedelem miatt eljárást indított a telephelyek üzemeltetői ellen.

Szétkapták a járműveket az illegális autóbontók

Ez is érdekelhet

Durva büntetést kaphatnak

Az adóhatóság azt írta, hogy az ingatlantulajdonosok valószínűsíthetően több mint hárommillió forint bírságra számíthatnak. A fémhulladékot az eljárás végén a NAV elektronikus árverésen értékesíti. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illegális autóbontó – Fotó: Facebook/NAV