A rendőrök előállították azt a sofőrt, aki a 8-as számú főút városlődi szakaszán őrült előzésekkel másokat veszélyeztetett, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

Veszprémtől indult az őrült száguldás

Az egyik videómegosztó portálra felkerült egy videó 2021. június utolsó hétvégéjén, melyen felismerhető, hogy egy szürke színű, Audi A6 típusú személygépkocsi megelőz egy motorost, majd több gépkocsi haladását is veszélyeztette a 8-as számú főút 74. kilométerszelvényében, Városlőd külterületén, Veszprém irányából Ajka-Bakonygyepes irányába – írja a rendőrség honlapja.

Egy motorost előzött először

2021. június 27-én a délutáni órákban a szürke színű Audi egy egy motorkerékpárt előzött az „Előzni Tilos!” jelzőtábla ellenére. Ezek után a záróvonalat átlépt úgy, hogy a szemközti sávba áthaladva több, vele szemben szabályosan közlekedő autóst veszélyeztetett előzésével és manőverezésével.

Az Audi is megsérült

A rendőrség felvétele

Hamar megfogták

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként 48 órán belül előállították és gyanúsítottként kihallgatták a 36 éves Ajka-környéki férfit, vezetői engedélyét pedig elvették.

Nem engedték el

Ellene – őrizetbe vétele mellett – közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az Ajkai Rendőrkapitányságon.

Azt a qrva, íme a videó

Milyen szabályokat szegett meg az Audi sofőrje? 

A vezess.hu szakportál összeszedte, hogy mi mindent sértett meg a szabálytalankodó autós.

  • – Egyértelmű gyorshajtás
  • – Záróvonalon előzés
  • – Forgalommal szemben haladás
  • – Közúti veszélyeztetés több ízben