Csütörtökön hajnalban halálos közlekedési baleset történt Sárváron. Egy személyautó vezetője a vasúti átjáró tilos jelzése ellenére hajtott az átjáróba, ahol ütközött egy érkező tehervonattal. A héten már ez a második halálos vonatbaleset, kedden öten haltak meg Mindszentnél, miután egy kisteherautó ütközött a vonattal.

Vasúti baleset Sárváron

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Sárváron csütörtökön hajnalban. Egy Lancia személyautó eddig tisztázatlan körülmények között a sínekre hajtott a Selyemgyár utcai átkelőnél, a sofőr meghalt.

400 métert tolta az autót

Az ütközést követően a tehervonat körülbelül 400 métert tolta maga előtt a Lanciát, végül körülbelül 150 méterre a sárvári vasútállomástól állt meg. Sárvári tűzoltók szabadították ki a sofőr testét és átvizsgálták a roncsot másik utas után kutatva.

A vonatbaleset után ennyi maradt az autóból

Forrás: 112press

Egy nő halt meg

Átnézték az ütközés és a roncs közötti szakaszt is, hogy zuhant-e ki a valaki a járműből. A 112press úgy tudja, az áldozat egy asszony. Az átkelőben látott nyomok alapján feltételezhető, hogy a gépkocsi állt a síneken az ütközés pillanatában.

Emelkedőn van az átkelő

Ez jelenthet akár szándékosságot is, de mivel az átjáró egy kisebb emelkedő tetején van, így az is lehet, hogy a sofőr későn vette észre a fénysorompó piros jelzését és lefulladt az autója.

Működött a fénysorompó

A fénysorompó működött a baleset időpontjában, ennél az átjárónál félsorompó nincs. Helyszínre érkezett a Katasztrófavédelmi Mobil Labor is. Ők azt vizsgálták, nem sérültek-e meg a teherszerelvény tartályai.

Halálos baleset Mindszentnél

Kedden Mindszentnél, egy kisteherautó ütközött össze egy vonattal. A szerelvény az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben több mint tízen megsérültek, öten pedig a helyszínen meghaltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Forrás: OKF

Rokonok utaztak az autóba

A Citroën Jamper típusú kisteherautóban heten utaztak, egy Zsolt nevű férfi vezetett. Sógorait vitte munkába. Az ütközés következtében a kisteherautó megpördült és mintegy 20 méterre a kereszteződéstől állt meg, félig lecsúszva a vasúti töltésről. A motorvonat kisiklott, oldalára borult és 100 méterre az ütközés helyszínétől csúszott az árokba. Az ütközésről készült borzalmas videót ide kattintva tudod megnézni.

Kiemelt kép: helyszini felvétel a sárvári baleset után – Forrás: 112press