Élelmiszert lopott, szőlőhegyi picét fosztogattak, motoros fűrész mellett a bort is elvitték – változatos zsákmánya volt a bűnözőknek, mondjuk mindnyájan lebuktak.

Kaját akart szerezni

Siófokon a rendőrök tetten értek egy férfit, aki egy raktárból különböző élelmiszereket próbált meg eltulajdonítani. A 23 éves férfit azonnal elfogták, majd kábítószergyanús anyagot is találtak nála.

Csak vétség

A rendőrök N. Kristóf ellen február 2-án lopás kísérlete, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást.

Szőlőhegyi pincéket fosztogattak

A taranyi szőlőhegyen tíz pincébe törtek be, ahonnan többek között kályhát, motoros fűrészt, szegélynyírót, aggregátort, vízszivattyút, akkumulátort, valamint különböző háztartási eszközöket és szerszámokat tulajdonítottak el.

Helybeliek voltak

A nyomozás során a rendőrök három helyi lakos tippeltek, int elkövetőkre, akik közül két férfit február 1-jén, harmadik társukat pedig február 2-án fogták el.

Még el sem tudták adni

A nyomozók a 19, 23 és 25 éves férfiakat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök a gyanúsítottaknál tartott házkutatások alkalmával az ellopott dolgok jelentős részét megtalálták és lefoglalták.

Mident vittek

Betörés volt egy porrogszentkirályi háznál is. A melléképületből két motoros fűrészt, két flexet, egy kompresszort, több liter bort és üdítőt, valamint készpénzt vittek el.

Kutya vezetett nyomra

A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül nyomkövető kutya segítségével a település belterületén elfogták a feltételezett elkövetőket, akiket előállítottak.

A testvérek beismerték

A nyomozók a 17 és 27 éves testvérpárt lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során mindketten beismerő vallomást tettek.

További balatoni bűnügyi hírekért kattints ide!

Címlapfotónk a rendőrség felvétele.