Megsérült a motorkocsi akkor, amikor a vonat vaddisznókonda közé rohant.

Hajnali gázolás

Az Ukkról Keszthelyre 5:15-kor indult személyvonat Tapolca–Balatonederics között vaddisznókondát gázolt. A jármű megsérült, Balatonedericsre beérkezett, de nem tudta folytatni útját – közölte a Mávinform.

Késnek a vonatok

Tapolcáról egy másik motorkocsit küldtek Balatonedericsre, emiatt késéssel közlekedett tovább a vonat.

Három hónapja egy embert ütött el a vonat

Balatonederics és Tapolca között nem közlekedhetnek a vonatok, mert a Keszthelyről Tapolcán át Ukkra tartó személyvonat elgázolt egy embert.

Balatonederics az északi parton található

A település a Keszthelyi-fennsík keleti szélénél helyezkedik el. A Balaton északi partján haladó 71-es és a Sopronból érkezó 84-es főút találkozásánál. Vonattal a Balatonszentgyörgy–Tapolca–Ukk-vasútvonalon. érhető el.

Nehéz történelme van

A községet 1214ben említik először. A török hódoltság korában idején hol a törökök, hol Szigliget katonasága fosztogatta, de 1572-ben a törökök porig égették. A betelepülő lakosság megélhetésének forrása a szőlő- és gyümölcstermesztés volt.

30 milliót kap strandra a város

Idén harmincmillió forintos pályázati támogatással fejlesztheti a strandját a település. Az összegből szebb, még komfortosabb, biztonságosabb és modernebb lesz a fürdőhely a polgármester szerint – írj a veol.hu.

Nagy munkába a MÁV az északi vonalon

Az észak-balatoni vasútvonal Szabadbattyán és Balatonfüred közötti szakaszának villamosítása miatt 2021 nyaráig módosul a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon közlekedő vonatok menetrendje, valamint pótlóbuszok közlekednek Székesfehérvár és Balatonfüred, illetve Aszófő között.

Villamosítják az egyik szakaszt

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő által irányított beruházás során felsővezetéket építenek ki, felújítják Polgárdi, Balatonkenese, Balatonfűzfő és Alsóörs állomást: akadálymentesített magasperonokat alakítanak ki, továbbá korszerű térvilágítást és hangos utastájékoztató berendezéseket telepítenek.

Nyárra lehetnek kész

2021 nyarától korszerű, kényelmes és környezetbarát motorvonatok közlekedhetnek Budapest és Balatonfüred között és csökkenhet a menetidő.

További balatoni közlekedési hírért kattints ide!

Címlapkép: wikipédia.