Leugrott és azonnal meghalt egy idős férfi a veszprémi viaduktról. Az elmúlt 85 év alatt közel 200-an vetettek véget az életüknek ezen a helyszínen.

Leugrott a hídról

A mélybe vetette magát egy idős férfi a veszprémi Szent istván völgyhídról szerda kora délután. Bartók Judit rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy az áldozat nem élte túl a zuhanást, a helyszínen életét vesztette. A rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja a tragédia körülményeit. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy nő is leugrott

Tavaly szeptemberben egy nő is a mélybe vetette magát a veszprémi viaduktról. Az asszony fényes nappal, egy óra körül mászott fel a híd korlátjára, ahol többek szeme láttára megkapaszkodott, majd másodperceken belül le is vetette magát a magasból – írtuk itt a Balatonkörnyeke.hu hírportálon.

Többen jelentették

A rendőrség információ szerint akkor több bejelentés érkezett hozzájuk, miszerint egy nő kapaszkodik a viadukt korlátjába, mire több mentőegység és a rendőrség is a helyszínre sietett, ám addigra az áldozaton már leugrott a hídról és nem lehetett segíteni rajta. 

Meghalt a nő

A 47 éves nádasladányi asszonyon már csak a halál beállták tudták megállapítani. Azóta sem tudni, mi vezetett a tragikus döntéshez, az ismerősök nem tudták, hogy mi gyötörte K. Ildikót.

Nem látszott rajta semmi

„Ildi kedves nő volt, soha nem ártott senkinek, és felszínesen nem is tudtunk arról, hogy mi lehetett a gond. Azonban soha nem lehet tudni, hogy mi játszódik le egy emberben belülről. Megeshet, hogy miközben mosolyog, olyan szörnyű gondok nyomasztják, amikre mi nem is gondolnánk” – mondta a tragédia után az asszony egyik ismerőse.

Júniusi tragédia

Szintén tavaly, június negyedikén, kora hajnalban ugrott a mélybe, a halálba a Szent István völgyhídról egy 19 éves ajkai fiú. Olyan időpontot választott, amikor az építményen nincs forgalom, az utcalámpák gyenge fényében a direkt az öngyilkosságra készülők miatt elhelyezett térfigyelő kamerák nem sok mindent látnak.

Érettségire készült

Érettségizett, éppen a francia szóbeli vizsgára készült. Egy üzenetet küldött édesanyjának, majd eltűnt. Reggel már csak a híd lábánál megtalált holttestéhez hívhattak rendőrt.

85 éve épült

Nyolcvanöt év alatt legalább 170-en követtek el öngyilkosságot a veszprémi völgyhídon. Az adatok azért nem pontosak, mert a világháború idején több olyan eset is előfordult a veszprémi viaduktnál, hogy nem lehetett tisztázni, valóban önként vetette-e le magát a mélybe néhány ember. Az 1937-ben átadott Szent István híd évente átlagosan két áldozatot követel. A fekete korszak huszonöt esztendeje volt, akkor két éven belül tizenhárman vetették magukat a mélybe.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell!

Ha öngyilkossági krízisben van, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja a 116-123 lelki elsősegély szolgálatot. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: veszprémi Völgyhíd – Forrás: Balatonkörnyéke.hu