A Balatonba szórják hamvait – ezt nyilatkozta Kóbor János. Az Omega együttes énekese beszélt erről a különös végrendeletéről.

A magyar tenger szerelmese

Engem szórjanak helikopterrről a Balatonba a hamvasztásom után – erről beszélt Kóbor János Riport7-nek. Minderről azok után beszélt az Omega énekese, hogy felidezte három zenésztársa halálát.

Önirónia van bőven

Hogy egy kicsit morbidok le­gyünk, nyáron kell meghalni. Persze nem a most következőn, majd valamikor, mert nem lenne jó, ha a jégre szórnának – próbált viccelődni a zenész, aki elárulta: már bőven túlélte saját reményeit.

Lesz még Omega?

Az új év beköszöntével azonban mintha ő is új erőre kapott volna, januárban a Borsnak már a visszatérésről beszélt, s hogy folyton a Benkő Lacival váltott szavai csengenek a fülébe: hogy történjen bármelyikükkel bármi, az Omegának tovább kell élnie. Az énekes szavaiból tehát újra az együttes mottója, az „életfogytig rock’n’roll” hallatszott ki.

A mostani interjú

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes megrázó interjút adott a ma megjelent Ripost7-nek, és elárulta: bármennyire is nagy benne az életigenlés, látva társai tragédiáját az elmúlás gondolata 78 évesen az ő tudatába is beférkőzött már. Éppen emiatt már megtervezte miként akar majd búcsút venni a földi léttől.

Akiket eltemetett

MInt ismert rövid időn belül tragédiák sora érte a legendás Omega együttest. Két hónapon belül a billentyűsüket, Benkő Lászlót, a basszusgitárosukat, Mihály Tamást és technikusukat, Nemes Lacit is eltemették. Kóbor Jánost teljesen összetörte barátai halála.

Nagyon vigyáz a vírussal

Az énekes örülhet, hogy teljesen jól van annak ellenére, hogy bőven benne van a veszélyeztetett korban. Elmesélte, hogy nagyon fegyelmezetten viselkedik. Rendkívül ritkán hagyja el a lakást, amikor pedig mindenképp ki kell mennie az utcára, azt csak maszkban teszi, amit humorosan csak szájkosárként emleget.

Vitorlázás a Balatonon

Kóbor Jánosnak a világosi kikötőben van hajója, egy Bavariával járja a Balatont. Korábban elmesélte, hogy nagyon szeretni ezt a típust, mert kényelmesen fel tud benne állni, van benne jól felszerelt konyha, fürdőszoba és még Lána lányának is jutott itt külön kabin. Kóbor János 40 éve vitorlázik a Balatonon.

1962-ben alapították az Omegát

Benkő László és Kóbor János 1962-ben alapító tagja volt az Omegának, amely minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara. Az együttesnek mind a 17 stúdiólemezén játszott; az Omega 1968-ban első kelet-közép-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. A csapat világszerte több mint 50 millió albumot adott el.

Mai vírusadatok

Meghalt 78 beteg, és újabb 578 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon. A kormányzati portálon azt írták: Az elhunytaké 12 656-ra emelkedett, a gyógyultak száma 268 803. Kórházban 3729 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 272-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 18 030-an vannak, a mintavételek száma 3 176 944-re nőtt.

További friss balatoni hírekért kattints ide!

Kiemelt kép: Kóbor János az Omega frontembere – Forrás: BalatonKörnyéke-montázs.