Embereket kellett kimenteni a viharos Balatonból. Az egyik esetben eltörött a vitorlás kormánya, a hajó szabadon sodródott a szélben, a másik esetben egy szörföst mentettek meg a vízirendőrök.

Kormánytörés a siófoki Aranypartnál

Az Aranypart előtti vízterületen járőröző vizirendőrök egy kormánytörés miatt mozgásképtelenné vált vitorlásra lettek figyelmesek, melynek két utasa a segítségüket kérte június 1-jén 13 óra körül. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kikötőbe vontatták

A vízirendőrök szakszerűen segítettek, a szerencsétlenül járt hajót végül épségben a siófoki kikötőbe vontatták, személyi sérülés szerencsére nem történt.

Erős szél

Az egyenruhások két órával később a Balatonfűzfő előtti vízterületen észleltek egy elektromos szörföst, aki az erős szél miatt képtelen volt kijutni a tóból, ezért a rend őrei járművével együtt szolgálati hajójukra emelték, majd visszavitték őt a partra.

1817-es segélyhívó

A Balatoni Vizirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon! A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Balatoni Vizimentők