Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélték nem jogerősen azt a férfit, aki különös kegyetlenséggel ölte meg az édesapját idén januárban Balatonszemesen.

Italoztak

A végzetes napon az idős férfi az otthonában tartózkodott és az egyik gyerekével italozott. Ekkor tört ki egy újabb vita.

Az apa ütött először

A sértett, azaz az apa ököllel megütötte a fiát és kalapáccsal a kézfejére sújtott – áll az ügyészségi közleményben, amelyet a Kékvillogó.hu ismertet.

Elvágta a nyakát

A vádlott kivette a szerszámot az apja kezéből és azzal, majd egy baltával is többször fejbe vágta őt. Annak ellenére, hogy az áldozat már az első ütéstől magatehetetlenné vált, a fia kést ragadott és elvágta a nyakát.

A kés

Balatonszemesi kés

Gyermekként verte az apja

A két férfi kapcsolata régóta rossz volt: amikor a vádlott még gyermek volt, az apja többször megverte, miután felnőtt, kölcsönösen bántalmazták egymást.

A bűncselekmény részletei

Tudomásul vette az ítéletet

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, az ítéletet ő és védője is tudomásul vette. Az ügyészség ugyanakkor súlyosításért fellebbezett, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Címlapkép a rendőrség felvétele.