Jogerősen is tényleges életfogytiglanra ítélhetik azt a 42 éves Berhidai férfit, aki megölte a volt élettársát, majd annak kétéves gyermekét 2018 szeptemberében. A Győri Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását kérte, mivel B. Zsolt ügyében a tényleges életfogytiglan lehet az egyedüli helyes döntés.

Életfogytiglanra ítélték

A Veszprémi Törvényszék április 15-én hirdette ki az elsőfokú ítéletét, amelyben a 42 éves B. Zsoltot kettős gyilkosság miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizárva. A Győri Fellebbviteli Főügyészség most helyben hagyta az elsőfokon eljáró ügyészség ítéletét. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Munkahelyen ismerkedtek meg

B. Zsolt 2018 tavaszán a munkahelyén ismerte meg a nála 18 évvel fiatalabb nőt, aki a férfi miatt szakított a korábbi élettársával, és egyedül nevelte tovább a kétéves gyermekét. B. Zsolt júliusban a nő Baglyas-szőlőhegyi házába költözött, és hosszú távú kapcsolatot tervezett vele és a kisfiával. Ezt követően az asszony a korábbi élettárs tulajdoni hányadát megvásárolta, majd azt a kiskorú gyermeke nevére íratta – írja a 24.hu.

Nem jól bánt a gyerekkel

Az asszony azonban később arra panaszkodott az édesanyjának, hogy új párjával sokat veszekednek, és B. Zsolt nem jól bánik a gyermekével. A nő megelégelte a férfi viselkedését, majd a gyermekkel szembeni féltékenysége miatt közölte vele, hogy szakítani akar vele, és vissza is költözött a volt élettársához.

Nem tudta feldolgozni a szakítást

B. Zsolt azonban nem tudott beletörődni abba, hogy a párja elhagyja őt, ezért folyamatosan üzenetek írt neki, de a nő határozottan visszautasította a férfi közeledését. A fiatal asszony végül beleegyezett, hogy személyesen elbúcsúzzanak egymástól, és megerősítette, hogy új életet akar kezdeni a kisfia édesapjával.

Végelegesen szakítani akart

Ezek után a nő visszament a gyermekével a Baglyas-szőlőhegyi házba, hogy az ottmaradt cuccaikat becsomagolják és elvigyék. B. Zsolt egy nappal később szintén megjelent a háznál, ahol a nővel beszélgetni kezdett, együtt dohányoztak, közben a férfi sörözött egyet. Beszélgetésük során a nő ismét elmondta, hogy döntése végleges, és szakítani akar vele.

Fejfájásra panaszkodott

A nő ezután azt mondta, hogy fáj a feje, ezért a férfi a kanapén mellétérdepelt és 15 percig masszírozta a halántékát, majd hirtelen két kézzel megragadta a nyakát, és addig fojtogatta, amíg a nő meg nem fulladt. Ekkor lépett be a szobába a nő kétéves kisfia, akit B. Zsolt szintén megragadott, majd kettő késszúrással megölte.

Nagy erőkkel nyomoztak a rendőrök

Helyszínelés – Forrás: Police.hu

A legsúlyosabb büntetést szabták ki

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásával az egyedüli helyes döntést hozta meg, mert a férfi több emberrel is végzett – köztük egy kiskorú gyermekkel -, ezért ellene csakis a legsúlyosabb büntetés kiszabása lehet a megfelelő ítélet.

Örökké a börtönben tartanák

A bűncselekmény súlyára és a törvényszék megalapozott ítéletére való tekintettel a Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. Ha a végső döntést meghozó bíróság is úgy látja, hogy B. Zsolt tette megbocsáthatatlan, akkor a férfi az élete végéig börtönben maradhat. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Police.hu