Kigyulladt egy lakóház csütörtök este Hévízen. A tűzoltók gyorsan megérkeztek, az ott élő ember életét már nem tudták megmenteni.

Csütörtökön este, nem sokkal kilenc óra előtt érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint egy kétszintes családi ház ég Hévízen, az Egregyi utcában.

A bejelentő elmondta, hogy a házban egy mozgássérült idős ember él, kapuja lakattal be van zárva, ezért feltételezhetően a lakásban tartózkodik.

Négy járművel tizennyolc tűzoltó vonult a helyszínre, akik kiérkezésekor a százötven négyzetméteres ingatlan egyik tizenhat négyzetméteres helyisége égett, a lángok pedig már kicsaptak az ablakon.

Az oltást nehezítette, hogy a ház udvarán, valamint az épület belsejében nagy mennyiségű szemetet halmoztak fel.

A tűz egy ágyat, egy szekrénysort és több elektronikai eszközt érintett. A tűzoltók két oldalról fél óra alatt megfékezték a lángokat, ezzel megakadályozva, hogy a tűz továbbterjedjen a tetőre, illetve a lakóházzal egybeépített melléképületre.

A tűzoltók a beavatkozás közben találtak rá a ház idős lakójára, akit az épületből kivittek, de az életét már nem lehetett megmenteni.

Nem zárható ki, hogy a tüzet a kályhából kipattanó szikra okozta, azonban a keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Fotók: Zala KMSZ