Még csak tervezik az új kisboltjuk nyitását Nánásiék, de már most is azon problémáznak a balatonakarattyaiak, hogy Ördög Nóráék új boltja sem lesz jó helyen. Többen is úgy gondolják, hogy az új bolt melletti hatalmas parkolót a “Nekem a Balaton” vendégei fogják megtölteni, akik így a strandra járók helyeit foglalják majd el.

Imádják Nóriék boltját

A koronavírus-járvány és az amiatt elrendelt korlátozások ideje alatt is sokan megfordulnak Ördög Nóráék balatonakarattyai kisboltjában, ami azt bizonyítja, hogy míg az utcában élők utálják a helyet, a vendégek imádják. A népszerű műsorvezetőnő kisboltja körül hónapok óta zajló huzavonának úgy próbáltak meg véget vetni, hogy kitalálták, elköltöztetik Balatonakarattyán egy másik helyre a boltot, azonban az új hellyel is vannak fenntartásaik a helyieknek – írja a Metropol a Bors alapján.

Itt nyitották meg a kisboltot

A vevők szeretik, a helyieket zavarja

Amint arról a BalatonKörnyéke.hu is beszámolt, Ördög Nóráék kisboltja körül már hónapok óta megy a vita, mivel az üzlet hatalmas forgalmat generál, amit a csendes utcában lakó helyiek nem bírnak elviselni. Erre találták ki azt a megoldást Nóráék, hogy akkor elköltöznek, csakhogy a tömegek az új boltjukba is követni fogják a műsorvezetőt, így a helyiek szerint ezzel nem oldották meg a problémát. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még mindig pörög a „Nekem a Balaton”

Ugyan Nóráék már elkezdték tervezni az új helyüket, az előző, eredeti kisbolt még mindig nyitva van, és még mindig rengetegen látogatnak el oda: a parányi utcácskába percenként fordulnak be az autók. A csendes, békés, nyugodt környéket tovább rombolja, hogy a nyaralók kapuit megállni tilos táblák csúfítják el, a telkek előtt pedig cölöpök figyelmeztetik a vásárlókat, hogy itt semmi keresnivalójuk. Van olyan, aki a bámészkodó tömeg miatt nem tud kiülni a teraszára, mert feszélyezve érzi magát.

Döntöttek, elköltöznek

A helyiek jogos felháborodása miatt nem volt más választása a házaspárnak, mint elköltözni. Már az új helyüket is megtalálták, szintén Balatonakarattyán, nem messze az eredeti kisbolttól, a körforgalom mellett, a nagy parkoló egyik oldalában. A tágas tér, nagy parkoló első ránézésre tökéletesnek tűnhet, de egy helyi lakos szerint ez sem lesz jó megoldás.

Lehet, az új hely sem lesz elég jó

„Azon azért elgondolkodhatott volna valaki, hogy miért van itt ekkora parkoló” – jegyezte meg egy morcos, arra járó idős asszony. A nő azt magyarázta, hogy a település minden szegletéből idejönnek az emberek, mert itt van a nagy strand. „Hatalmas területről van szó, naponta több ezer ember fordul meg itt, ezért építettek nagy parkolót. Namármost, ha Nóráék ide költöznek, akkor ide csődül a temérdek vásárlójuk is, és a strandolók elől veszik el a parkolóhelyeket” – mondta a nő, majd hozzátette: „Szerintem Nánásiék nem véletlenül építkeznek mobil elemekből. Innen is hamarosan ki fogják utálni őket”.

Akarattya nem Siófok

Ördög Nóráék kisboltja turisztikai szempontól biztos nagy hasznot jelent a településnek, viszont a vállalkozásért túl nagy árat kell fizetnie a helyieknek. „Balatonakarattya csendes település, ahova pihenni járnak a családok. Ide menekülnek a nagyvárosok forgatagából. Aki bulizni akar, az Siófokra megy, aki korzózni, az Füredre” – mondta egy helyi lakos, aki szerint Balatonakarattya inkább szól a sétáról, biciklizésről, kikapcsolódásról, semmint a vásárló tömegekről.

Siófok lenne a megoldás?

Érdekes, hogy a lapnak egy másik helyi lakos is szóba hozta Siófokot, a pletykák szerint ugyanis ott tárt karokkal várnák a műsorvezető boltját és a vele járó tömeget is. „Azt beszélik, Siófok vezetése már jelezte, hogy ha innen elüldözik őket, oda bármikor mehetnek” – mondta az idősebb férfi, aki azt is megjegyezte, hogy ott rengeteg hely van, és ha odaköltöznének, akkor Nóráék még többet kereshetnének, Balatonakarattya pedig visszakaphatná a nyugalmat.

Maradnának

Ördög Nóráék viszont nem igazán tudják, hogy mihez kezdjenek, most megpróbálkoznak a költözéssel, de hosszú távú terveik egyelőre nincsenek. „Szeretjük Balatonakarattyát, és szívesen ma­radnánk” – mondta a műsorvezető. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ördög Nóra és Nánási Pál – Forrás: Youtuba/Nánásiék