Terveik szerint akár már májusban kinyithat az új kisboltjuk Ördög Nóráéknak, akiknek az új üzlete még akár bisztróként is üzemelhet. A népszerű műsorvezetőnő és férje, a fotóművész Nánási Pál Balatonakarattyán nyitották meg kisboltjukat a nyaralójuktól nem messze, azonban a bolt nagy forgalmat és zajt generált, amit nem bírtak ki a csendes utcában élő helyiek.

Gyors siker és még gyorsabb bukás

Korábban a BalatonKörnyéke.hu híroldalon is beszámoltunk róla, hogy Ördög Nóráék balatonakarattyai kisboltjának be kellett zárnia, mivel az üzletük hatalmas forgalmat produkált, amit a helyi lakosok nem bírtak ki. A műsorvezető boltjához rendőröket hívtak, a sok vásárló miatt pedig jelzőtáblákat helyeztek ki a csendes utcába, de ezek az intézkedések nem bizonyultak elegendőnek, Ördög Nóráékat elűzték a nyugalomra vágyó helyiek. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt nyitották meg a „kis”boltot

Zaj, forgalom

Korábban több Balaton-parti lakos is sérelmezte, hogy az amúgy csendes környéket ellepte a kisboltban vásárlók tömege: az emberek hangosak voltak, mindenfelé parkoltak, konkrétan benzingőzben fürdött a környék. Ebből a helyieknek elegük lett, és elintézték az önkormányzattal, hogy kizárják az autósokat a környékről.

Ment az egyeztetés

A másik oldalról viszont Ördög Nóráék igyekeztek beszélni a helyiekkel és az autósokkal is, azonban nem találtak más megoldást, csak azt, hogy Nánásiéknak menniük kell. A béke érdekében ezért a házaspár új hely után keresett – írja a Blikk.

Új bolt, új hely

Mint kiderült, Ördög Nóráék nem szeretnének lemondani a szerelemprojektjükről, ezért nem zárják be teljesen az üzletüket, hanem csak átköltöztetik azt egy másik helyre. Az új hely pedig szintén Balatonakarattyán lesz, és a körforgalomnál, egy nagy parkoló mellett nyitják meg az új kisboltjukat.

Májusban nyithatnak

„Van egy optimista vágyam, szeretnénk májusban nyitni. Időben megtettük az előkészületeket, de a lakatosunkat megfertőzte a koronavírus, így most áll a munka” – mesélte a lapnak Ördög Nóra, aki azt is hozzátette, hogy mivel könnyűszerkezetes épületet terveznek, ezért már be is szerezték a konténereket.

Nem akarnak zavarni

A házaspár elmondta, hogy senkit sem akarnak zavarni a boltjukkal – ezért is döntöttek a költözés mellett. Az új helyszínen található egy nagyobb áruház és egy óriási parkoló is, így remélik, nem lesz gond a megnövekedett forgalommal.

Nem akarnak máshová költözni

Nánási Pál pedig arról beszélt, hogy még az önkormányzattal is beszéltek, és közösen járták körbe a környéket, hogy megtalálják számukra a megfelelő helyszínt. „Itt, a csücsökben meghúzzuk magunkat… Akarattya úgyis a Balaton csücske, nekünk pedig a hely lett a szívünk csücske, így ha egy mód van rá, maradnánk, nem szeretnénk másik településre költözni” – mondta a fotóművész.

Bíznak a jó végkifejletben

Ördög Nóráék ugyan bele lettek kényszerítve ebbe a helyzetbe, de bíznak benne, hogy végül minden rendben lesz és mindenki meg fog nyugodni. Azt egyelőre viszont még nem tudják, hogy mi lesz a jelenlegi bolttal. Szeretnék, ha megmaradna, azonban a folytatást még Nóráék sem látják előre, hogy hogy lesz. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ördög Nóra és Nánási Pál – Fotó: Youtube/Nánásiék