Nagyvad terelést tartanak hétfőn Alsóörs környékén az Újkúti Vadásztársaság emberei. A vadkárokat akarják mérsékelni. A pontos helyszín: Málnás utca feletti rész, Kövestető, Lovasi út térsége.

Terelik a vadakat

December 7-én délelőtt 9 és 11 óra között nagyvad terelést tartanak Alsórösnél. A helyszní: Málnás utca feletti rész, Kövestető, Lovasi út – áll a település honlapján.

Szarvassal is találkozhatnak

A terelés célja a belterületek határán megbúvó, a lakosságnak esetenként kárt okozó állatfajok (róka, őz, vaddisznó, gímszarvas, őz) vadászterületünk távolabbi részére való terelése.

Komolyan csörtetnek a vadak

A terelés közvetlenül a vadászterület belterületi határain folyik, vadászat nem lesz, a tereléssel megmozdított vad mozgása a nyugalom megzavarására alkalmas lehet.

Idegenek nem mehetnek az erdőkbe

A terelés biztonságos lefolytathatósága érdekében kérjük a terelés idején az erdőben, mezőgazdasági területeken, illetve a belterület határán lévő ingatlanokon szabadban való tartózkodást lehetőleg ne tervezzenek!

A területet lezárják

Az érintett külterületek mezei útjait biztonsági okból 8.00 – 11.00 között lezárják, a területen korlátozzák az emberek mozgását., magyarán, idegenek a hajtással érintett területen nem tartózkodhatnak. 

Utakat is lezárhatnak

Amennyiben a vad várható mozgása a 71-es, vagy a Felsőörsre vezető út forgalmát veszélyezteti, úgy időleges forgalom vagy sebességkorlátozásról is intézkednak.

A vadtereléses vadászat közismert dolog

Nagyvad terelővadászatának minősül a hajtóebek használata nélkül szervezett társasvadászat. Terelővadászaton lőhető a vaddisznó, a gímszarvastehén, -ünő, -borjú, a dámtehén, -ünő, -borjú, a muflonjuh, -jerke, -bárány, az őzsuta és -gida, továbbá az egyéb apróvadfajok (a dolmányos varjú, a szarka és a szajkó kivételével) – írja a Wikipédia.