A Helikon Kastélymúzeum abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a méltán híres műemléképülete, a Festetics-kastély megjelenik a Magyarországon második kiadással megjelenő nulla eurós bankjegyen – írja a múzeum közösségi oldala

Nyugi, ez csak szuvenír

Az EuroSouvenir a gyűjtők és turisták által egyaránt kedvelt és széles körben keresett ajándéktárgya. Koncepciója Franciaországból származik, ahol 2015-ben a Francia Nemzeti Bankkal együttműködésben és az Európai Központi Bank engedélyével jött létre.

Idén csatlakozott Magyarország

2015 óta gyorsan elterjedt Európa országaiban, melyhez 2021-ben Magyarország is csatlakozott.

Hamarosan

A kastély területén februártól lesz kapható a bankjegy, mely különleges emléke lehet majd a hozzánk érkező látogatóknak és gyűjtőknek egyaránt.

250 éve

A 18. század közepétől folyamatosan épülő, bővülő kastély 200 éven keresztül a Festeticsek tulajdonában állt. A Festetics család Magyarország egyik legjelentősebb nemesi családja volt. Festetics Kristóf volt a keszthelyi vagyonszerző, aki 1739-ben vásárolta meg a keszthelyi birtokokat.

Felújították

A kastélypark a közelmúltban befejezett rekonstrukciót követően újra a Henry Ernest Milner angol kerttervező által az 1880-as években tervezett látványt nyújtja a felújított tóval, az Oroszlános kúttal és a szökőkutakkal, valamint a hercegnői kamarakerttel.

Egy másik csodálatos magyarországi kastély

A fertődi Esterházy-kastély karácsonyi díszkivilágításban 2021. december 21-én. MTI/Filep István

Közlekedési fejlesztés Keszthelynél

Egy balesetveszélyes kereszteződés biztonságosabbá tétele érdekében új körforgalmú csomópont épült a 71-es főúton, Keszthelyen. A közvilágítással is kiegészített új körforgalom kialakítása mellett korrigálták a Rezi és Cserszegtomaj felé vezető út nyomvonalát, továbbá 180 méter hosszan kerékpárutat is építettek, ami mindkét irányba tovább bővíthető.