A Zalaegerszegi Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa pénteken jogerős ítéletet hozott annak a két férfinak az ügyében, akik megfenyegettek, majd összevertek egy férfit a Balaton közelében, mert nem zenélt az egyikük barátnőjének a születésnapján. A verekedők vas sátorlábakkal és golfütővel támadtak rá a hobbizenészre, a verést pedig csak akkor hagyták abba, amikor rájuk szóltak.

Felkérték, hogy zenéljen

2018. szeptember 13-án az egyik elkövető a Facebook-oldalán kereste fel a későbbi áldozatát, a hobbizenészt, hogy még aznap menjen el a barátnője születésnapjára zenélni. A 23 éves pacsai férfi a válaszában megmondta, hogy a kérésnek csak az esti órákban tud eleget tenni, mert 21 óráig dolgozik, ez azonban nem tetszett az elkövetőnek. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfenyegette a zenészt

Bár a hobbizenész a kéréstől nem zárkózott el, az elkövető ezt visszautasításként élte meg, majd a közösségi oldalán egy videóban veréssel fenyegette meg áldozatát. A következő két napban is fenyegetőző videókat posztolt, amelyekbe már bevonta a testvérét és az egyik barátjukat is.

Fegyverekkel érkeztek

A három férfi 2018. szeptember 16-án, reggel 7 óra tájékán vas sátorlábakkal és golfütővel felfegyverkezve érkeztek meg a nagykanizsai bolhapiacra, mert tudták, hogy a zenész ott árusít. Odaérve becsmérelni kezdték áldozatukat, majd megtámadták.

Összeverték

Az egyik támadó megragadta és a földre rántotta a hobbizenészt, majd ököllel, sátorlábbal ütni kezdte, míg társai rugdalták. Az elkövetők csak akkor hagyták abba a verést, amikor többen felháborodva rájuk szóltak, hogy fejezzék be, amit csinálnak.

Megsérült

A szerencsétlen zenész a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Fegyverekkel verték össze áldozatukat

Helyszínelés – Forrás: Police.hu

Elítélték őket

Az elsőfokú bíróság tavaly november 16-án mindhárom férfit elítélte: az I. rendű vádlott jogerősen 1 év börtönbüntetést kapott, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették. A II. rendű társa 1 év 4 hónap börtönbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást kapott, továbbá a bíróság a III. rendű vádlottat 1 év börtönbüntetésre és és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Ez is érdekelhet

Fellebbeztek

Az ügy azért is került át a Zalaegerszegi Törvényszékre, mert a végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt II. rendű és III. rendű vádlottak fellebbeztek a döntéssel szemben. 2021. május 28-án a másodfokon eljáró törvényszék csak annyiban változtatott az elsőfokú bíróság ítéletén, hogy az elkövetett bűncselekmény minősítését társtettesként elkövetett garázdaság bűntettére módosította. Ezenkívül az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay