Garázdaság vétsége miatt vádat emelt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki ráuszította a kutyáját egy járókelőre a Balaton közelében. A kutya megharapta az áldozatát, és emiatt a gazdijának az ügyészség előtt kell felelnie.

Barátnőjével sétálgattak

Egy 44 éves sárvári férfi még tavaly október 4-én, kora délután sétálgatott az élettársával a zalaegerszegi buszpályaudvarnál, aki pórázon vezetett egy közepes méretű, staffordshire terrier fajtájú kutyát. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vitába keveredtek egy férfival

A 44 éves férfi a barátnőjével elhaladt egy  telefonfülkék előtt várakozó férfi mellett. A két férfi közt rövid szóváltás alakult ki.

Egy presszóba tartottak

Miután a 44 éves férfi a barátnőjével és a kutyájával tovább haladt, folyamatosan szidalmazta az áldozatát. A férfi az élettársával a Sarok presszó irányába mentek át a gyalogátkelőhelyen.

Elvette barátnőjétől a kutyát

Ezt követően a Sarok presszó előtt a 44 éves férfi kiragadta a barátnője kezéből a pórázt, majd az élettársa tiltakozása ellenére lendületesen, futólépésben megindult a férfi felé. Eközben a pórázt továbbra is fogva ráuszította az ebet a férfira.

Megtámadta

Amikor a kutya odaért a férfihez, azonnal beléharapott annak jobb térdébe. A 44 éves férfi ekkor otthagyta áldozatát, majd barátnőjével és a kutyával együtt elsiettek a helyszínről.

Durva sérülést szenvedett

A kutyatámadás miatt a férfi 8 napon belül gyógyuló nyílt, harapott sérülést szenvedett.

Kihívóan erőszakos volt a tettes

Az ügyészség szerint a kutya gazdája kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy a közelben lévő emberekben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Ez is érdekelhet

Garázdaság miatt felelhet

A kutyatámadás ügyében a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt a napokban emelt vádat a 44 éves férfival szemben. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pxhere