A rendőrségre még április 27-én, kora este érkezett bejelentés arról, hogy egy autó nekiütközött egy villanyoszlopnak a Balaton északi-partján, Tapolcán, majd a sofőr kiszállt az autójából és hazasétált. Az elmúlt 24 órában egyébként hét embert állítottak elő Veszprém megyében, köztük két személyt ittas járművezetés miatt.

Oszlopnak ütközött

A rendőrség szerint április 27-én, kora este érkezett bejelentés arról, hogy Tapolca – Diszel egyik utcájában egy autó nekicsapódott egy villanyoszlopnak, majd a sofőr kiszállt a kocsiból, és gyalog elhagyta a helyszínt. A balesethez rendőrök érkeztek, akik el is kezdték az ügy vizsgálatát. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elfogták a helyi férfit

A helyszínre érkező járőrök rögtön bele is kezdtek az adatgyűjtésbe, mely eredményeként azonosították a balesetező helyi férfit, akit nem sokkal később az otthonában elfogtak. Az ütközés során egyébként a férfi nem sérült meg.

Részegen vezetett

Az egyenruhásokban hamar felmerült a gyanú, hogy a férfi a baleset okozásakor ittasan vezette az autóját, ezért őt további mintavétel céljából előállították. Ezt követően járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták a rendőrök a sofőrt. Ennek során a férfi elismerte, hogy ivott, mielőtt beült az autóba.

Széttörte az oszlopot

Tapolcai baleset – Forrás: Police.hu

Ügyészség dönthet a férfiról

A tapolcai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, így a rendőrség átadta a keletkezett iratokat az ügyészségnek.

Más szabálytalanságok is voltak

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szerint az elmúlt 24 órában az egyenruhásoknak öt anyagi kárral járó baleset helyszínén kellett intézkedniük. A járőrök négy nőt fogtak el, közülük egyet az ellene érvényben lévő körözés alapján.

Ketten is ittasan vezettek

Az elmúlt napon összesen hét embert állítottak elő a veszprémi rendőrök, köztük két személyt ittas járművezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedésre öt esetben került sor.

Körözött fiatalt fogtak el

A járőrök Pápán, Téglagyári úton vettek észre egy fiatalt június 1-jén, kora este, akit meg is közelítettek, hogy igazoltassák. Mint kiderült, a 21 éves tehergépkocsi-vezetővel szemben a Celldömölki Rendőrkapitányság körözést bocsátott ki, mert nem fizette be a rá kiszabott pénzbírságot.

Előállították

Ezt követően a rendőrök előállították a fiatalt, aki a pénzbüntetését befizette, így őt végül szabadon bocsátották. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oszlopnak ütközött autó – Forrás: Police.hu