Hatalmas pontyot akasztott horogra egy lelkes horgász kedden a déli-parton, Balatonszemesnél. A különleges fogás egy rekordközeli halat jelentett Bodó Sándornak, aki a fotózást követően egy 29,7 kilogrammos pontyot tett rá a mérlegre.

Csaknem 30 kilós halat fogott ki

Közel 30 kilós pontyot sikerült kifognia a Balatonból egy ügyes horgásznak, aki a tó déli-partján vadászott a halakra. A súlyos példányt Balatonszemesnél akasztotta horogra. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

29,7 kg-os volt

Miután Bodó Sándor csalijára ráharapott a masszív példány, fárasztás után a horgász kiemelte a halat a vízből, és rögtön rá is csodálkozott, hogy egy kapitális méretű halat sikerült kifognia. A nehéz ponty a mérlegeléskor 29,7 kg-ot nyomott, ami csak pár kilóval kevesebb, mint a rekord.

A déli-parton vadászott a halakra

32,22 kg a rekord

Sándor fogása egyébként tényleg csak kevéssel maradt el a rekordtól, ugyanis a pontycsúcsot egy 32,22 kg-os hal tartja, amelyet tavaly novemberben fogott ki Németh Attila horgász Szepezdnél. A Balatonból már több nagy halat is kifogtak a horgászok, mindazonáltal a 29,7 kg-os fogás is kiemelkedőnek tekinthető.

Képeken a hatalmas példány

Idén volt már egy 30 pluszos

Mint korábban írtunk róla, az idei évben már sikerült egy balatoni horgásznak 30 kiló feletti pontyot fognia. A horgász soha életében nem gondolta volna, hogy ekkora halat fog ki a Balatonból, mindenesetre április vége felé mégis sikerült neki.

Fonyódnál volt kapás

A rekordközeli halat Jáhn Dániel horgász fogta ki a Balaton nyugati medencéjének déli partján, a fonyódi Bélatelepen. A csodálatos tőponty súlya 30,325 kg volt.

Sosem hitte volna

„Életemben soha nem gondoltam volna, hogy ekkora hallal valaha is találkozhatok, egyszerűen nem is gondoltam rá. Erre tessék, itt van, megajándékozott Pelso anyám. Soha nem volt még halas profil képem, ez a hal megérdemli ezt a helyet. 30,325 kilogramm, felfoghatatlan” – írta bejegyzésében a boldog horgász. 

20 kg felett be kell jelenteni

A nagy súlyú halakat, melyek 20 kg felettiek, a horgászoknak be kell jelenteniük a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársainak. A fogást követően kijönnek ellenőrizni a halat, és elvégzik a mérést, majd a megérdemelt fotózást követően visszaengedik a vízbe, hogy más horgászok is megpróbálhassák kifogni a méretes halat. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A hatalmas szemesi ponty – Forrás: Facebook/Balatoni hal