Hatalmas pontyot sikerült horogra akasztania egy balatoni horgásznak, aki soha életében nem gondolta volna, hogy valaha is találkozhat ilyen nagy példánnyal. Április óta már több nagyobb halat is kifogtak a tóból, de ekkora fogást csak keveseknek sikerült összehoznia.

Kifogták az óriáshalat

Pénteken egy újabb hatalmas fogásról számolt be a halgazdálkodási társaság a Balatoni Hal közösségi oldalán. A bazi nagy halat Jáhn Dániel horgász fogta ki a Balaton nyugati medencéjének déli partján, Bélatelepen – írja a Veol.

Fonyódnál fogta ki a pontyot

Még ő se hitte volna

„Életemben soha nem gondoltam volna, hogy ekkora hallal valaha is találkozhatok, egyszerűen nem is gondoltam rá. Erre tessék, itt van, megajándékozott Pelso anyám. Soha nem volt még halas profil képem, ez a hal megérdemli ezt a helyet. 30,325 kilogramm, felfoghatatlan” – büszkélkedett bejegyzésében a boldog horgász. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tőponty nyomott 30 kilót

„Jáhn Dániel horgásztársunk a Balaton nyugati medencéjének déli partján, Bélatelepen csalta horogra a csodálatos tőpontyot. A hal pontos súlya: 30,325 kg” – olvasható a Balatoni hal Facebook-oldalon.

Balatongyörökön is nagy halakat fogtak

Alig egy hete írtuk meg, hogy Szoják Benedek Balatongyörökön egy szintén óriási pontyot fogott, amely a mérlegeléskor 21,65 kg-ot nyomott. Ezt a súlyt majdnem 10 kilóval meghaladta az új fogás.

Rossz időben aratott sikert Benedek

“A viharos időjárás nem könnyítette a dolgunkat, éjjeli mínuszokat és olykor még havazást is kaptunk” – írta Facebook-oldalán Szoják Benedek, aki hozzátette, hogy a hideg víz ellenére is sok halat fogtak.

Be kell jelenteni

A balatoni horgászoknak kötelező bejelenteni a 20 kg feletti fogásaikat a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársainak. A nagy fogások esetén kijönnek elvégezni a mérést, és ezután visszaengedik a halat, hogy más is megpróbálhassa kifogni a termetes példányt.

Ez most a rekord

A Balatonból már több nagy halat is kifogtak a horgászok, de a pontyrekordot egy 32,22 kg-os hal tartja, amelyet tavaly novemberben fogott ki Németh Attila horgász Szepezdnél. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme a 30 kilós tőponty

Kiemelt kép: 30 kg feletti fogás – Forrás: Facebook/Balatoni Hal