Fehér Gergő békéscsabai cukrász Bíborka fantázianevű, chilis, szedres, csokis alkotása lett az év fagylaltja a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén. A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozóból édes tejfölöse a harmadik helyen végzett.

A díjazottak

Az 1998 óta minden évben megszervezett szakmai megmérettetés döntőjében a Cafe One-t képviselő Fehér Gergő mögött Koncz Andrea lett a második a gödöllői Sissi Fagylaltozóból balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylaltjával, Márton Brigitta pedig a harmadik a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozóból édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyijával.

A győztes Bíborkája

„Helyi alapanyagokból készítettem a Bíborkát. Az üzemünk Szabadkígyóson van, a chili újkígyósi, a szeder adta magát egy gyümölcsös fagyiba, a csokival kiegészítve nagyon finom elegyet alkotnak.” – mondta az év fagylaltja elismeréssel és vándorkupával jutalmazott Fehér Gergő az MTI-nek.

Mi az a Cumberland mártás?

A harmadik helyen a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó végzett édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyijával. A kérdés, hogy mi az a Cumberland mártás? Alapvetően piros ribizli zselé, vörösbor és fűszerek kellenek bele. Főleg vörös húsokhoz szokták használni. További balatoni friss hírekért kattints ide!

Sok fagyit kóstoltak meg

Az idei versenybe 81 fagylaltot neveztek, a négy régiós elődöntőből húsz jutott be a budapesti döntőbe.

Pandémia nehézségei

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője elmondta: akárcsak tavaly, a pandémia miatt idén is rendhagyó módon rendezték meg a döntőt, de remélik, jövőre már fesztiváljelleggel tarthatják meg az eseményt.

Ezek igazi édességek

A versenyfagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülnek, kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők. A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

Ma már drága a fagyi a Balatonnál

Világsztárok cukrászdáztak Balatonfüreden

Egy balatonfüredi cukrászdába tért be a hétvégén a Golden Globe díjas Oscar Isaac, az Oscar-jelölt Ethan Hawke és Michael Benjamin Hernandez akik egy új Marvel sorozat forgatása miatt tartózkodnak Magyarországon. A Kedves cukrászda beszámolója szerint az amerikai színészek teljesen váratlanul érkeztek, közvetlenek voltak és két kör kávét is rendeltek.