Tizenkét év börtönbüntetést indítványozott az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a vádhatóság szerint szexuális kapcsolatért cserébe engedett lakáshasználatot egy 13 éves lánynak.

Az 52 éves férfi és a 13 éves lány

Az 52 éves férfi 2020 nyarán több kiskorúval is megismerkedett, és gyakran vendégül látta őket a siófoki lakásában. A vádlott felajánlotta a sértettnek, hogy ha vele szexuális kapcsolatot létesít, másokat is felvihet az ingatlanba – írja a Somogy Megyei Főügyészség.

Tudta, hogy gyermekkorú a lány

A vádlott többször is közösült a lánnyal, annak ellenére, hogy tudta: a 14. életévét még nem töltötte be. A sértett cserébe a lakásban másokkal is végezhetett szexuális cselekményeket. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva!

Feljelentés

A lány 2020 szeptemberében feljelentést tett a hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt büntetett előéletű férfi ellen, akit nyomozók rövid időn belül azonosítottak és elfogtak, majd a bíróság letartóztatott.

Prostitúcióval is vádolták

Az ügyészség gyermekprostitúció kihasználása és szexuális visszaélés miatt emelt vádat ellene. A vádhatóság a 12 év szabadságvesztést arra az esetre indítványozta, ha a férfi a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Kemény mellékbüntetésre is számíthat

Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a vádlottat végleges hatállyal tiltsák el minden olyan foglalkozástól, amelyben 18. életévét be nem töltött emberek nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen emberekkel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.

Szolnokon egy párocska dolgozott hasonló módszerrel

Több éven keresztül kényszerített nőket prostitúcióra Németországban és Svájcban egy szolnoki pár, mindkettőjüket elfogták. A pár férfi tagja szinte minden esetben álnéven ismerkedett meg későbbi áldozataival, akikkel rövid ismeretség után érzelmi kapcsolatot létesített. Egyiküket megerőszakolta.

Külföldre vitték a lányokat

Később – arra hivatkozva, hogy vállalkozása anyagi gondokkal küzd – a nőket erőszakkal vagy megtévesztéssel prostitúcióra kényszerítette. A sértetteknek Németországba vagy Svájcba kellett utazniuk, ott egy magyar nő fogadta őket, aki – szintén kényszer hatására – „betanította” őket – írja a rendőrség honlapja.

21 milliós üzlet

A férfi és a nő az elmúlt években csaknem 21 millió forinthoz jutott a szexuális üzletből. Június 17-én elfogták őket szolnoki lakásukban, majd előállították és emberkereskedelem, illetve pénzmosás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a párt. A rendőrök kezdeményezték a férfi letartóztatását – áll a közleményben.

Címalapfotó: freestocks.org fotója a Pexels oldaláról.