Hétfőn négy súlyos motorbaleset történt Magyarországon, ebből kettő halálos. Balatonszárszónál egy 44 éves siófoki férfi vesztette az életét. Mi történhetett ma az országban? Úgy tűnik az érkező melegfront ismét áldozatokat szedett.

Meghalt egy motoros Szárszónál

Meghalt egy motoros a Balatonnál, miután személyautóval ütközött hétfőn Balatonszárszón. A baleset a 7-es főút és a Csárda utca kereszteződésében történt eddig tisztázatlan körülmények között, a motorkerékpárt vezető 44 éves siófoki férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Debrecennél is meghalt egy motoros

A Debrecenhez közeli Aradványpusztán is meghalt hétfőn egy motoros. A férfi eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött egy villanyoszlopnak, a helyszínen azonnal életét vesztette.

Motorbaleset Miskolcon

Miskolcon egy motorkerékpárossal ütközött össze egy személyautó, a Bollóalja utcában, szintén július 5-én, hétfő délután. A miskolci hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A helyszínelés idejére az érintett szakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben.

Baleset Budapesten is

A hétfő délutáni csúcsforgalom kezdetén, 16 óra előtt kevéssel egy motoros férfi haladt Pest felé a Szentendrei úti felüljárón. Az Árpád híd budai hídfőjénél, a Szentlélek térnél a forgalom kicsit lelassult a Flórián tér felől becsatlakozó járművek miatt, a motoros pedig a lejtőn lefelé lendületből, a megengedett sebességnél gyorsabban, a külső sávban gondolta kikerülni őket.

Motorbaleset Budapesten – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Hiba a manőverben

A manőverbe azonban hiba csúszott, mert a buszöböl végén (a külső sávból buszmegálló lesz itt) nem követte az út vonalvezetését, hanem felhajtott a járdára, majd 30-40 méterrel később szinte nyílegyenesen a szalagkorlát mellett álló fém villanyoszlopnak száguldott.

Átrepült a korláton

Az ütközés erejétől az oszlop behorpadt, a motoros pedig a szalagkorláton átrepülve visszazuhant az úttestre, ahol hatalmas szerencséjére egyetlen, Pest felé haladó jármű sem gázolta el. A mentők hosszas ápolás után súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Nagy szerencse az is, hogy a járdán nem ütött el gyalogost.

Mi lehet az oka ennek a sok balesetnek?

Melegfront közeledik, ami sok embernél feszültséget okoz. Melegfront esetén az arra érzékenyek ingerlékenyek, fáradékonyak, kábultak, hevesebbé válhat a szívverésük, emelkedhet a vérnyomásuk és általánosságban csökken a teljesítőképességük.

Durva szabálytalanságok

A közlekedés résztvevői melegfront esetén könnyen elveszíthetik az önuralmukat, meggondolatlan, agresszív, durva szabályszegéseket követhetnek el. A tünetek akár már néhány órával a front átvonulása előtt jelentkezhetnek, ezért ilyenkor a szokásosnál nagyobb türelemre, óvatosságra és önuralomra van szükség. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó: Motorbaleset Budapesten – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu