Gyorsabb, jobb és kényelmesebb vonatokról számolt be a mai napi sajtótájékoztatóján Cseresnyés Péter államtitkár, ország­gyűlési képviselő. A politikus elmondta, hogy sűrűsödni fognak az intercityjáratok és rövidebb lesz a menetidő a Balaton környéki városok között.

Csatlakozó járatok

Cseresnyés Péter a minapi sajtótájékoztatóján beszámolt róla, hogy a MÁV és a Volánbusz integrációjának köszönhetően vasúti és buszos csatlakozások létesültek az elmúlt időszakban több Balaton környéki településen is. Ezek a fejlesztések nagyban javítják a közlekedést, április 11-től pedig a kanizsai utasok is gyorsabban és kényelmesebben utazhatnak a balatoni városokba – írja a Zaol.

Fejlesztették a vonatközlekedést Nagykanizsán

Gyorsabb lesz az út

„A Pannónia InterRégió (IR) vonatok Szombathely és Pécs között Zalaszentiván, Nagykanizsa, Gyékényes és Barcs útvonalon közlekednek, a korábbi közvetlen járatokhoz képest mintegy 25 perccel gyorsabb eljutást biztosítanak a két megyeszékhely között” – mondta Cseresnyés Péter államtitkár. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sűrítik a járatokat

A fejlesztések eredményeként a járatokat is sűrítik: a korábbi négyóránkénti kapcsolat az új vonatokkal kétóránkénti gyakoriságúra sűrűsödik. Ezek szerint a korábbi négyóránként elindított vonatok az új vonatokkal kétóránkénti gyakoriságúra sűrűsödnek, vagyis a Dunántúl két régiója között kétszer olyan gyakran járnak a vonatok, melyek Nagykanizsát is érintik. EZ IS ÉRDEKELHET:
Idén már teljesen más lesz a balatoni vonatút: Mutatjuk a mindenkit érintő változást

Ez lesz a menetidő

Ezentúl Szombathely és Nagykanizsa között 1 óra 40 perc lesz az út, míg a menetidő Nagykanizsa és Pécs között 2 óra 25 percre csökken. FONTOS: MÁV: Módosul a menetrend, vonatpótló buszok közlekednek Balatonfüredre

Jönnek azt új vonatok

Cseresnyés arról is szót ejtett, hogy a Pannónia InterRégió járatokon bevezetik a Desiro motorvonatokat, amelyek azontúl, hogy gyorsabbak a korábbi vonatoknál, minőségibb, kényelmesebb és modern utazási feltételeket biztosítanak az utasoknak. Az alacsonypadlós Desiro vonatok sokat javítanak a közlekedők komfortérzetén, és európai színvonalat biztosítanak. DURVA: Halálos vonatgázolás Szántódnál

Nagykanizsa mint vasúti csomópont

„A fejlesztések eredményeként Nagykanizsa ismét vasúti csomóponti szerepet kapott, a Szombathely és Pécs közötti vonalon ugyanis nagykanizsán szállhatnak át az utasok a Siófok felé közlekedő Tópart IC-vonatokra, ezáltal a Balaton déli partja is sűrűbben lesz elérhető” – emelte ki a képviselő.

Ez is érdekelhet

Folytatják a villamosítást

Az államtitkár azt is megemlítette, hogy villamosítani szeretnék a Zalaszentiván–Nagykanizsa-vonalat is, amihez egyébként már ki is írták a közbeszerzést a megvalósíthatósági tanulmánytervre. Elmondta, ez azt jelenti, hogy a tervekkel 2023 végéig elkészülhetnek, a kivitelezést pedig 2024-ben akár el is tudják kezdeni. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vonat – Forrás: BudaPestkörnyéke