Kupakgyűjtő edények telepítésével szeretnének segíteni a Zala megyei Kistolmácson Horváth Noelnek, a kisfiúnak, aki SMA II-ben, vagyis gerinc eredetű izomsorvadásban szenved. A gyógyulásához, felépüléséhez országos kupak- és alumíniumdoboz-gyűjtő akció indult, és nem volt kérdés, hogy ehhez csatlakoznak a kistolmácsiak is.

Sokan segítenek

A Facebookon indult kezdeményezés, hogy hulladékok begyűjtésével segítsenek a súlyos beteg kisfiúnak. Ehhez a gyűjtéshez csatlakozott Birkás Zoltán kistolmácsi polgármester és felesége, akik szív alakú kupakgyűjtő edénnyel szeretnének hozzájárulni az akció sikeréhez – írja a Zaol.

Kistolmácson gyűjtenek a fiúnak

Támogatják

„A kupakokat és dobozokat a Pest megyei Tinnye településen ledarálják és újrahasznosítják, az ebből befolyt összegből pedig támogatják a kisfiút” – mondta a polgármester. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Önkéntes tűzoltók is segítenek

A településvezető azt is elmondta, hogy egy vasi önkéntes tűzoltó egyesület vállalta, hogy a környéken lévő településeken összegyűjti, majd elszállítja a hulladékot. A gyűjtéssel pedig nagy segítséget nyújtanak a rászorulóknak.

Egyre több helyen akcióznak

Birkás Zoltán úgy látja, hogy országszerte egyre többen vesznek részt a segítségben akár hasonló jellegű kupagyűjtő szívekkel. Hozzátette, hogy Zala megyében korábban is kerültek már kupakgyűjtő edények.

Összefogtak a vállalkozók

A polgármester szerint a mostani gyűjtés a környékbeli vállalkozók összefogásának köszönhetően valósulhatott meg, és a felajánlásaikkal gyűjtőszigetet tudtak kialakítani a Zala megyei településen.

Ilyen még nem volt sehol

„Ráadásul tudomásunk szerint alumínium gyűjtőedényből egyelőre még nincsen az országban, ám most stílusosan a településünk szívében, a Petőfi utca mellett helyeznénk el” – mondta a Birkás Zoltán polgármester.

Környezetvédelemmel segítenek

A településvezető továbbá úgy gondolja, hogy a hulladékfeldolgozásnak ez az egyik legnemesebb módja, amikor a kupakokból és dobozokból befolyt összeget jótékony célra fordítják.

700 millióba kerül a gyógyszer

Horváth Noel családja a 700 millió forintba kerülő Zolgensma gyógyszerben látja az esélyt arra, hogy a kisfiú felépülhessen, azonban ennyi pénzt csak hatalmas összefogással tudnak összeszedni. A kisfiú sorstársainak egyébként lehet, hogy nem kell majd ennyit fizetnie az életmentő gyógyszerért, mert a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) már folytat tárgyalásokat arról, hogy itthon is ingyenessé tegyék a speciális gyógyszert. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay