Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a piros jelzés ellenére a vasúti sínekre hajtott, és ott összeütközött egy menetrend szerint közlekedő vonattal. A durva balesetben a férfi nagyon súlyosan megsérült, de a vonaton ülők szerencsére megúszták karcolások nélkül.

Nem állt meg

A 35 éves férfi tavaly szeptember elején az autójával haladt Kisapáti felől Tapolca felé, majd az útja során elérkezett egy utat keresztező vasúti átjáróhoz. Itt a fénysorompó tilos jelzést mutatott, de a sofőr ezt nem vette figyelembe. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kisapátinál autózott

Összeütközött a vonattal

Mivel a férfi a piros jelzés ellenére sem állt meg, az autójával behajtott a vasúti átjáróba. Ekkor ért oda a Tapolca felől érkező vonat, és mindez történt olyan gyorsan, hogy a mozdonyvezető még vészfékezéssel sem tudott időben megállni.

Súlyosan megsérült

A baleset következtében az autó sofőrje súlyos, életveszélyes, illetve maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Szerencsére a vonaton ülők közül a személyzetnek és az utasoknak sem esett bántódásuk.

Így nézett ki a vonat a baleset után

Fotó: Ügyészség

Négy órán át tartott a javítás

Az ütközés miatt a mozdony nem közlekedhetett tovább, a pályán pedig szintén károk keletkeztek: a fénysorompó például kettétört. Az érintett területen javítási, helyreállítási munkákat is kellett végezni. A vasúti átjárónak a biztonságossá tétele négy órát vett igénybe.

Ez lehet a büntetése

A szabálytalan sofőrrel szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását és járművezetéstől való eltiltást indítványozott a Tapolcai Járásbíróság felé.

Keszthelynél szarvasok okoztak balesetet

A hét elején írtunk róla, hogy Keszthelynél egy szarvasrudli okozott balesetet, amikor az állatok felléptek egy autós elé az útra. Az autó sofőrje elrántotta a szarvasok elől a kormányt, így a kocsi az árokba borult.

Könnyebben sérült

A 41 éves keszthelyi férfi a baleset miatt könnyű sérülést szenvedett. Az árokba fordult autója viszont teljesen összeroncsolódott a baleset következtében, a jármű tulajdonképpen használhatatlan lett. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tapolcai baleset – Forrás: Ügyészség