A koronavírus-járvány magas fertőzésszámai és a buszvezetők védelme miatt döntött úgy a busztársaság, hogy jövő hétfőtől nem lehet a járataikon az első ajtón felszállni. Az érintkezések és a megfelelő távolság megtartása érdekében más fontos változásokat is bevezet a Volánbusz.

Március 29-től jön a változás

A Volánbusz azért, hogy az utasaikat és a vezetőiket is jobban védje a vírustól, változásokat vezet be, így március 29-től az országos és a helyközi járataikon sem lehet felszállni az első ajtónál. A társaság azt is bejelentette, hogy a buszsofőröket kordonnál fogják elzárni az utasoktól – írja a Baon.hu.

Itt lehet jegyet venni

Az utasoknak a korlátozás ellenére is több lehetőségük van jegyet vagy bérletet vásárolni. A változások után szintén lehet majd jegyet vásárolni a pénztáraknál, jegykiadó automatáknál, és a Közlekedési Mobiljegy alkalmazáson keresztül is. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez újdonság

A jegyvásárlási lehetőségek közül újdonság, hogy a MÁV-START pénztáraiban – országszerte mintegy 300 helyszínen – március 29-től, hétfőtől első lépésben a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni. Továbbá az intézkedések ideje alatt folyamatosan dolgoznak új értékesítési csatornák bevonásán. EZ IS ÉRDEKELHETA koronavírus miatt nem szól többet a Gyöngyhajú lány, a vitorlázás szerelmese, Kóbor János drámaian beszélt az Omega végéről

Biztonságosabb

Mint korábban is írtunk róla, az önkiszolgáló csatornákon történő jegyvásárlás sokkal biztonságosabb a járvány idején. A jegyvásárlás így nem jár személyes érintkezéssel, ami csakugyan csökkenti a fertőzés kockázatát.

Fertőtlenítenek

A Volánbusz a közleményében azt is közölte, hogy mindent megtesznek a vezetőik és az utasok védelméért. Ezért is vezetik be a változásokat, illetve a fertőzés ellen fertőtlenítéssel is védekeznek, mint írják, a járvány kezdete óta több mint 216 ezer liter felületfertőtlenítő szert használtak fel. EZT IS OLVASD EL: A koronavírus miatt hónapokat kell várni a térkövezésre, bajba kerülhetnek a nyaraló tulajdonosok

Igyekeznek

A járvány elleni védekezésük a számokon is látszik, ugyanis a személyszállító társaság kézfertőtlenítőből és fertőtlenítő hatású folyékony szappanból összesen csaknem 68 ezer litert biztosított a munkatársaiknak. Ezenfelül a szájmaszkok közül – orvosi, textil, FFP2 és FFP3 – eddig már 690 ezernél is többet osztott ki a dolgozóiknak. HIHETETLENA koronavíruson akart meggazdagodni a balatoni férfi, 30 milliót csalt ki egy cégtől

Jut a fertőtlenítőből az utasoknak is

Állomásaikon 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót helyeztek ki az utasok és a kollégáik számára. Emellett már 125 ózongenerátor arról, hogy a teljes buszállomány, az utasforgalmi helyiségek és a telephelyek is fertőtlenítve legyenek. EZ IS ÉRDEKELHET: Koronavírus-mentes hosszú hétvégék 2021-ben, már most kezdheted a tervezést!

Kötelező a maszk

A Volánbusz arra is felhívja mindenkinek a figyelmét, hogy november 11-től nemcsak ajánlott, hanem kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk használata a zárt utasforgalmi helyiségeken, az állomások és a megállóhelyek teljes területén.

Lehetőleg ne utazzunk

A közlekedési társaságok, az orvosok és a járványügyi szakemberek is kérték már korábban, hogy a járvány tomboló harmadik hulláma miatt most nem érdemes utazni. Azt kérték mindenkitől, hogy aki tudja, halassza el az utazást. Amennyiben erre nincs lehetőség, azt kérik a társaságok az utasoktól, hogy tartsák be az óvintézkedéseket és a távolságtartásra vonatkozó szabályt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Volánbusz – Forrás: BudaPestkörnyéke