A meleg visszatér Magyarországra, így a Balatonhoz is – írja az OMSZ. Úgy fogalmaznak: július első hetében megérkezik az idei év 3. hőhulláma!

A hőség biztosan visszatér

Jelenlegi kilátások alapján jövő pénteken északnyugat felől érkezhet egy hidegfront. De vajon képes lesz-e az érkező hidegfront kisöpörni a meleget, és megszüntetni a kánikulát mindenhol? Az OMSZ válasza, hogy nem mindenütt. Északnyugaton határozottabb lehet a hőmérséklet-csökkenés, ezzel szemben a keleti országrész akár ki is maradhat a felfrissülésből, vagy ha érinteni is fogja a lehűlés, jelenlegi kilátások alapján annak mértéke jóval visszafogottabb lehet.

Hétfő

Napközben már csak helyenként valószínű záporeső, északkeleten esetleg egy-egy zivatar. A legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-19, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Kedd

Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb az északkeleti tájakon fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor. Hajnalban 12-19, délután 28-34 fokot mérhetnek.

Szerda

Napos idő lesz, csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 14-21, a délutáni órákban 32-37 fok lesz. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva!

Csütörtök

Szintén napos időre lehet számítani. Az ország nagy részén nem várható csapadék, inkább csak a nyugati határvidéken, illetve a hegyekben fordulhat elő egy-egy helyen frissítő zápor, zivatar. A szél elsősorban a Dunántúlon megélénkül, Sopron és a Fertő-tó környékén erős lökések is előfordulhatnak. A minimumok 16-23, a csúcsértékek 33-38 fok között alakulnak.

Péntek

A napsütés mellett már erőteljesebb gomolyfelhő-képződés valószínű, és nyugat, északnyugat felől egyre több helyen várható zápor, zivatar. Akár heves zivatar is lehet. A szél nagyobb területen megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 17-23 fok között várható. A maximumhőmérséklet az északnyugati tájakon már csak 30 fok körül valószínű, de a délkeleti, déli megyékben még mindig 35 fok fölé melegedhet fel a levegő.

Szombat

A napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés, szórványosan zápor, zivatar valószínű. A Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A hajnali 18-23 fokról délutánra általában 27 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás, a képződő gomolyfelhőkből elszórtan kialakulhat zápor, zivatar. A légmozgás élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb hőmérséklet jobbára 27-33 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

OMSZ-térképen a hőség

Címlapfotó: Jacsó Emma