A koronavírus végleg tönkretette az Omegát – állítja Kóbor János. A 77 éves énekes arról is beszélt, kizártnak tartja, hogy az Omega valaha talpra tud állni, mert az ő korukban már egy év kényszerpihenő is végzetes lehet. Az Omega frontembere törzsvendég a világosi kikötőben, 40 éve vitorlázik a Balatonon.

Egy élet munkáját tette tönkre a vírus

Kóbor János egy percig sem tagadja, rettenetesen el van keseredve. Úgy érzi, egy élet munkáját tette tönkre a koronavírus. A 77 éves énekes teljesen kizártnak tartja, hogy az Omega valaha talpra áll, hiszen az ő korukban már akár egy év kényszerpihenő is végzetes lehet – írja a Ripost.

Félt a második hullmától

„A sorsunk megpecsételődött, az Omegát végleg megölte a koronavírus. Már nyáron is nagyon tartottam ettől a második hullámtól, sajnos az aggodalmam nem volt alaptalan” – mondja, majd így folytatja:

Kóbor János elkeseredett

„A mi esetünkben azért rosszabbak a dolgok, mert egy hatvanéves zenekarról van szó, bőven hetven év feletti tagokkal. Egy év nekünk már nem ugyanaz, mint egy fiatalabb művésznek” – kesergett Kóbor János.

Nagyon vigyáz a vírussal

Az énekes örülhet, hogy teljesen jól van annak ellenére, hogy bőven benne van a veszélyeztetett korban. Elmesélte, hogy nagyon fegyelmezetten viselkedik. Rendkívül ritkán hagyja el a lakást, amikor pedig mindenképp ki kell mennie az utcára, azt csak maszkban teszi, amit humorosan csak szájkosárként emleget.

Testileg, lelkileg megviselt

Kóbor arra is kitért, hogy van most az Omega legendás billentyűse, Benkő László, akit az elmúlt két év testileg és lelkileg is rettenetesen megviselt.

Bevizesedett tüdő

A legfrissebb hírek szerint kénytelen otthonában lábadozni, mert sem a bevizesedett tüdeje, sem a járvány nem teszi lehetővé, hogy kellő időt töltsön a szabadban.

Koronavírus-helyzet

„Laci fizikailag ugyanolyan állapotban van, mint eddig. Otthon lábadozik, természetesen gyakran, naponta beszélek vele telefonon. Ha jobban belegondolok, neki bizonyos szempontból még jót is tesz a koronavírus-helyzet, mivel a rendeletek értelmében nem tud elmászkálni, muszáj otthon pihennie” – mesélte Kóbor.

Vitorálázás a Balatonon

Kóbor Jánosnak a világosi kikötőben van hajója, egy Bavariával járja a Balatont. Korábban elmesélte, hogy nagyon szeretni ezt a típust, mert kényelmesen fel tud benne állni, van benne jól felszerelt konyha, fürdőszoba és még Lána lányának is jutott itt külön kabin. Kóbor János 40 éve vitorlázik a Balatonon.

Itt a Gyöngyhajú lány koncertfelvétele

Kiemelt kép: Kóbor János – BK-montázs