A koronavírus-járvány idején már tavaly tavasszal is többen leutaztak a Balatonra, hogy ott vészeljék át a kritikus időszakot, azonban ennek megfékezésére most felhívást tett közzé Balatonfenyves polgármestere, hogy mindenki tartsa tiszteletben a korlátozó intézkedéseket és a hely korlátozottságát. A polgármester már korábban is figyelmeztetett, de most részletesebben beszélt a helyzetről.

Rohamra számítanak

Amint arról már korábban a BalatonKörnyéke.hu híroldalon is beszámoltunk, a korlátozások idején tömegekre számítanak a Balatonnál, ezért arra kérik az üdülőövezetbe érkezőket, hogy figyeljenek oda az óvintézkedésekre, és intézzék el a bevásárlást a lakhelyükön. Ezt még korábban kérte a Balatoni Szövetség elnöke, Lombár Gábor, aki egyben Balatonfenyves polgármestere is, és most ismét részletesen beszélt a helyzetről – írja az Infostart.

Be kell tartani a szabályokat

A koronavírus-járvány egy évében már többször is látszott, hogy sokan jobban biztonságban érzik magukat a tóparton, mint máshol, viszont ez a biztonság csak akkor tud érvényesülni, ha az emberek betartják a korlátozó intézkedéseket. Lombár szerint az elmúlt időszakban sokan használták a Balatont, azonban ott is ugyanúgy terjed a vírus, mint máshol. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ott is terjed a vírus

„A Balatont tavaly is sokan használták, és úgy gondolták, hogy ha itt süt a nap és szép a tó, akkor lehetséges, hogy a vírus sem úgy működik, mint másutt. Jelentem, ugyanúgy, sőt! Tehát feleslegesen ne terheljük az itteni kereskedelmi és egészségügyi hálózatot, van elég bajuk így is” – mondja Lombár. EZT SE HAGYD KIA koronavírus miatt nem szól többet a Gyöngyhajú lány, a vitorlázás szerelmese, Kóbor János drámaian beszélt az Omega végéről

Ne a Balatonnál vásároljunk

Az elnök mindenkit arra kér, hogy a nagybevásárlást ne a Balatonnál végezze, hogy legalább ezzel is csökkentsék a létszámot, és növeljék a védekezést a vírussal szemben. Megjegyezte, hogy az eladók valószínűleg követik az igényeket és fel vannak készülve a tömegek érkezésére, de ezzel együtt az a kérés, hogy a bevásárlást inkább máshol végezzék a Balatonra érkezők. EZ IS ÉRDEKESA koronavírus miatt hónapokat kell várni a térkövezésre, bajba kerülhetnek a nyaraló tulajdonosok

Mindent felvásárlunk

Lombár Gábor arról is beszélt, hogy szerinte a vásárlási érdeklődés középpontjában az élelmiszerellátás áll, mert sokan inkább előre betáraznak a legfontosabb élelmiszerekből, hogy aztán hetekig ne kelljen vásárolni. „Ha azt halljuk, hogy holnaptól valamilyen intézkedés jön, vagy két-háromnapos hétvége következik, akkor általában felkészülünk egy atomtámadásra, annyira bevásárolunk” – mondta Lombár. HIHETETLENA koronavíruson akart meggazdagodni a balatoni férfi, 30 milliót csalt ki egy cégtől

Nem kell betárazni

Balatonfenyves polgármestere szerint ezt a rossz szokást el kell hagyni, mert felesleges, és most csak külön problémát gerjeszt. Megemlítette azt is, hogy az építőanyag-üzletek is népszerűek a Balatonnál, de ezeknél a boltoknál is ugyanúgy terjed a vírus, ezért ismételten óvatosságra intett.

Most nem üdülőhely a Balaton

Lombár Gábor az ATV-nek nyilatkozva azt mondta, hogy vasárnap délelőtt ugyan még nem volt akkora tömeg a parti sétányon, de érezhetően többen voltak a szokásosnál. A Balatoni Szövetség elnöke egyenesen úgy fogalmazott: „Azt kérem, hogy a Balatonpart az nem egy üdülőhely most”. EZ IS ÉRDEKELHET: Koronavírus-mentes hosszú hétvégék 2021-ben, már most kezdheted a tervezést!

Bíznak benne, betartják a szabályokat

A balatonfenyvesiek azt mondják, bíznak benne, hogy az odaérkezők be fogják tartani a korlátozó intézkedéseket, és úgy viselkednek majd, mint tavaly. Ugyanis 2020-ban nem volt akkora probléma náluk, sikerült átvészelniük az időszakot.

Ellátási nehézségek?

Korábban, még az első hullám idején több olyan helyről is lehetett hallani a Balatonon, ahol ellátási nehézségekbe ütköztek, azonban ez inkább csak a nagyobb településekre volt jellemző. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balatonfüred – Fotó: BalatonKörnyéke.hu