Vonattal ütközött egy autó szombaton Siófokon, egy ember súlyosan megsérült, a baleset miatt jelentősen hosszabb a menetidő a dél-balatoni vasútvonalon – közölte a Mávinform.

Egy ember megsérült

A baleset a Szabadifürdőnél lévő vasúti átjáróban történt, a Fonyódra tartó Ezüstpart expressz ütközött össze egy gépkocsival. A baleset idején a fény- és félsorompó jól működött. A gépkocsiban egy ember súlyosan megsérült, a vonaton nem esett baja senkinek. Állítólag egy belga nő sérült meg.

Jelentősen megnő a menetidő

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt – várhatóan 16 óráig – szünetel a vonatközlekedés Szabadisóstó és Siófok között, emiatt jelentősen nőtt a menetidő a dél-balatoni vasútvonalon.

Fotó a helyszínről

baleset-info.hu, Krausz Andrea

Buszok járnak egy darabig

Lepsény és Siófok között pótlóbuszok közlekednek. A vonatok Lepsényből fordulnak vissza a főváros felé, Siófokról indulnak Nagykanizsa és Keszthely felé.

Bennragadtak az átjáróban

A baleset-info.hu értesülése szerint a Szabadifürdő állomásnál a torlódásban a síneken állt meg egy külföldi autó, csak közben a sorompó lezáródott és érkezett az Ezüstpart expressz. Hárman ki tudtak ugrani a kocsiból, a negyedik utast kórházba vitte a mentőhelikopter.

Később egy szemtanú is beszélt

Nagy volt a forgalom, a kocsi pedig bennragadt középen az átjáróban – mondta a likeBalaton.hu-nak egy szemtanú a helyszínen. Amikor csukódott a sorompó, próbált kijönni a sínekről, de szemben is állt a nagy kocsisor, így hátrafelé tudtak volna kijutni, tolatva. De úgy sem sikerült, mert ott is álltak mögötte.

Vasárnaptól újra használható a Nyugati pályaudvar

Egy hónapos felújítási munkák után, vasárnaptól újra fogad vonatokat a Nyugati pályaudvar. Az elmúlt egy hónapban a pályaudvar átfogó karbantartási munkákon esett át a pályák állapotának javítása, a biztonsági berendezések, távközlési és áramellátási rendszerek korszerűsítése, összességében a pontosabb, megbízhatóbb működés érdekében. A csarnokot az utazók a nyár végén vehetik birtokba sokkal színvonalasabb környezettel és új utastájékoztatási rendszerrel.

Traktor ütközött vonattal

Júniusban motorvonattal ütközött, majd ripityára tört egy traktor Kiskunmajsa és Harkakötöny között, egy vasúti átjárónál. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Iszonytató fotó

MTI/Donka Ferenc

Címlapfotó: baleset-info.hu, Krausz Andrea