Kedden délután egy zirci telephelyen hatalmas robbanás történt. A festékégető berendezés karbantartása közben történt a baleset. A robbanás olyan erejű volt, hogy lerepült az épület teteje, a közeli lakóházak beleremegtek. Két munkást életveszélyes állapotban szállítottak a győri kórházba.  

Két mentőhelikopter is érkezett

A helyszínre két mentőhelikoptert és több mentőgépkocsit is riasztottak, a helyszínről két középkorú férfit súlyos-életveszélyes állapotban légi úton, további négy középkorú férfit könnyebb sérülésekkel földi úton szállítottak a mentők kórházba – közölte az Országos Mentőszolgálat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Leégetik a festéket

A zirci ipari területen lévő, zirci székhelyű cégnél, ahol a baleset történt, fém-újrahasznosítással foglalkoznak, többek közt hőkezeléssel távolítják el, mondhatni leégetik a festéket fémekről, és e folyamat közben történt meg a baj.  

Győrbe vitték a sérülteket

A súlyos, életveszélyes sérüléseket szerzett férfiakat a győri kórházba szállították. Villányi Balázs, a győri kórház orvosigazgatója veol.hu-nak azt mondta, hogy a zirci robbanás helyszínéről két férfit mentőhelikopterrel szállítottak intézményükbe. 

Lélegeztetik őket

Az égésplasztikai ügyelet vezetője is megvizsgálta, ellátta őket. Légúti égési sérülések gyanúja miatt intubálták mindkettőjüket. Azaz légcsövükbe eszközt vezetve biztosítják jelenleg légútjukat. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház intenzív osztályán látják el a sérülteket, állapotuk súlyos, de stabil.

Tűzoltók vonultak a helyszínre

Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy a baleset helyszínére kivonult a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóság és a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság, szakembereik dolgoztak a kora délutáni baleset helyszínén. 

Vizsgálják a robbanás okát

A Katasztrófavédelmi Mobil Labor helyszíni mérései alapján veszélyes anyag nem került a levegőbe. A káresemény körülményeit a katasztrófavédelem és a rendőrség is vizsgálja. 

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a robbanás után – Forrás: Zirci Önkormányzati Tűzoltóság