Az utóbbi napokban tapasztalható rémes időjárás sem zavarta meg Szoják Benedek pecázását, ugyanis a balatoni horgász több példányt is kifogott Balatongyöröknél. Legnagyobb fogása egy 21,65 kg-os ponty volt, egy másik horgász pedig Szántódnál aratott nagy sikert.

Hatalmas halakat fogtak

A rossz idő ellenére továbbra is vígan úszkálnak a méretes pontyok a Balatonban, mígnem egy horgász kifogja őket. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. most két 20 kg fölötti fogásról is hírt adott a közösségi oldalán – írja a Likebalaton.

Balatongyöröknél fogták ki az egyiket

Rossz volt az idő

„A viharos időjárás nem könnyítette a dolgunkat, éjjeli mínuszokat és olykor még havazást is kaptunk” – írta Facebook-oldalán Szoják Benedek, aki hozzátette, hogy a hideg víz ellenére is sok halat fogtak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több mint 500 kiló hal

A balatoni pecázása során kb. 500 kiló halat fogott ki a tóból, az átlagsúly pedig kb. 13 kiló körül lehetett. A tavaszi túra legnagyobb fogása egy 21,65 kg-os tőponty volt.

Fotókon a nagy fogás

Szántódon is fogtak egyet

A Balatoni Hal a Facebook-oldalán egy másik méretes halról is beszámolt, amelyet Sebestyén András fogott ki Szántód közelében. Egy remek, egészséges pikkelyest fektetett bölcsőbe, amelynek súlya 20,02 kg volt.

Íme a 20 kilós hal

Kötelező bejelenteni

A balatoni horgászoknak kötelező bejelenteni a 20 kg feletti fogásaikat a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársainak. Az ilyen esetekben elvégzik a mérést, majd ezután visszaengedik a halat a tóba, hogy más is megpróbálja kifogni a nagy zsákmányt.

Ez most a rekord

A Balatonból már több nagy halat is kifogtak a horgászok, de a pontyrekordot egy 32,22 kg-os példány tartja, amelyet tavaly novemberben fogott ki Németh Attila horgász Szepezdnél. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fogás: Forrás: Facebook