Csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a három biztonsági őrrel szemben, akik ahelyett, hogy végezték volna a munkájukat és vigyáztak volna a rendre, maguk bántalmaztak több férfit is a siófoki Petőfi sétányon. A férfitársaság épp egy legénybúcsút tartott, amikor szóváltásba keveredtek az őrökkel az egyik siófoki szórakozóhelyen – az erről készült, korhatáros felvételt a cikk alján mutatjuk.

Vége lett a bulinak

A legénybúcsút tartó társaság tagjai tavaly augusztusban az egyik siófoki szórakozóhelyen keveredtek szóváltásba egy másik csapattal, ezért a biztonsági őrként dolgozó 54, 25 és 21 éves elkövetők őket a nyakuknál fogva, fojtófogást alkalmazva elvezették a sétányt határoló kordon felé. Eközben az egyiküket a legidősebb biztonsági őr többször is megütötte. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Petőfi sétányon balhéztak

Összeverekedtek

Ezután a biztonsági őrök úgy meglökték az egyik férfit a kordonnál, hogy a földre esett, majd ugyanezt a férfit az egyik biztonsági őr le is fejelte, amiért szóvá tette a helyszínre érkező társaival az eltúlzottan agresszív fellépését. 

Eszméletét vesztette

A balhé odáig fokozódott, hogy a legfiatalabb biztonsági őr az összetömörült legénybúcsús társaságot meglökte, és emiatt nagy dulakodás alakult ki. Ennek során az egyik férfit úgy meglökték és megütötték, hogy a földre esett és eszméletét vesztette.

Riasztották a mentőket

Ezt követően a helyszínre érkező járőrök elfogták a biztonsági őröket, míg a földön fekvő, eszméletlen férfihez mentőt hívtak. A sérült a verekedés során nyolc napon belül gyógyuló fejsérüléseket és agyrázkódást szenvedett.

Börtönt indítványoztak

A Siófoki Járási Ügyészség a legidősebb, büntetett előéletű biztonsági őrrel szemben végrehajtandó, míg két fiatalabb társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Siófoki Járásbíróság felé.

Rédicsen egy férfi verte a barátnőjét

Mint megírtuk, egy ötven év körüli lengyel férfi rendszerint lerészegedett, és a barátnőjén vezette le a feszültséget. Kezdetben csak szidalmazta, majd vált egyre elviselhetetlenebbé a férfi: pofozta, ütlegelte, lökdöste, hajánál rángatta és még kést is szorított az élettársa torkához.

Majdnem megfojtotta

Az erőszakos férfi két alkalommal sérülést is okozott a nőnek, egyszer amikor fejszével kis erővel hátba ütötte, egy másik alkalommal pedig fojtogatta, majd az ágyra lökte. A fojtogatástól a nő úgy megrémült, hogy az utcára szaladt, és rendőri segítséget kért. Ezután a férfit bíróság elé állították, ahol elrendelték vele szemben a távoltartást. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korhatáros videón a siófoki verekedés

Kiemelt kép: Részlet az ügyészség videójából