Bodrogi Gyula 87 éves lett, a jeles alkalomról pedig egy igazi vadászünnepségen emlékeztek meg. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészről ugyanis köztudott, hogy imád vadászni, ezért még egy vadászhoz méltó szülinapi tortát is kapott ajándékba.

87 éves lett

Bodrogi Gyula Budapesten született 1934. április 15-én, és nemrég ünnepelte a 87. születésnapját. A Nemzet művésze a családjával és szeretteivel ünnepelte a jeles napot, de egy vadászünnepséggel is megemlékeztek a születésnapjáról – írja a Sonline.

Rendkívüli

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál szerint Törőcsik Mari 86 éves korában elhunyt. Bodrogi Gyula korábbi feleségét (1955–1964) hosszú betegeskedés után ma hajnalban érte a halál. Törőcsik a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Törőcsik Marit a Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már gyerekként is színészkedett

Bodrogi már gyerekként is kiharcolta, hogy ő legyen a figyelem középpontjában, saját bevallása szerint 9 évesen lépett fel először Pápán, egy háborús darabban. 17 évesen néptáncosként mutatta meg magát, 1951–1954 között a SZOT együttes szólótáncosaként dolgozott. 1954-ben felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, majd 1958-ban megszerezte a diplomáját, 1975-től az intézmény tanára.

József Attila Színházba került

Bodrogi 1958-ban a József Attila Színházhoz szerződött, és itt is dolgozott egészen 1982-ig, amikor átkerült a Vidám Színpadhoz. Itt már művészeti igazgatóként, rendezőként kamatoztathatta a tudását, de 1996 és 2002 között a Vidám Szí­npad Kht. ügyvezető igazgatójaként is kipróbálhatta magát. 2002 óta a Vidám Színpad örökös tagja, 2003-tól a Nemzeti Színház művésze.

Legnagyobb díjakkal tüntették ki

Bodrogi Gyula 2005-ben Kossuth-díjat kapott, míg 2007 óta a Nemzet Színésze cím birtokosa.

Ezek voltak a legnagyobb szerepei

Legnépszerűbb alakításai egyértelműen a televízióhoz köthetőek. Hangját előszeretettel kölcsönözte mesefiguráknak: Süsü, a sárkánynak, a Kérem a következőt Csőrmesterének vagy a Vuk kárörvendő varjújának is. A Linda című népszerű tévésorozatban ő játszotta a főszereplő édesapját, de Bodrogit a mai napig láthatjuk a képernyőkön, jelenleg a TV2 Doktor Balaton című sorozatában bukkant fel.

Szeret vadászni

A legendás színész egyik legnagyobb szenvedélye a vadászat. Édesapja szintén vadász volt, ő szerettette meg vele ezt az időtöltést. Az pedig csak külön öröm volt Bodrogi számára, hogy a 87. születésnapját biztonságban tölthette, hiszen már mindkét oltását megkapta.

Nem lőni akar

„Természetesen tény, hogy a vadászat lényege maga a vad lelövése, de higgyék el nekem, nem ez az igazi örömforrás a dologban. Sokkal fontosabb az az idő, amíg az ember a természetben, szinte beleolvadva az erdő csendjébe, befelé figyel. Csodálatos érzés, ahogy körülveszi az embert a nyugalom, ami sehol máshol nem megtapasztalható”- mondta korábban a Ripostnak Bodrogi.

Kovács Zoltán is felköszöntötte

Bodrogit a születésnapja alkalmából Kovács Zoltán is felköszöntötte. A tiszteletére fát ültettek, és még egy vadászhoz méltó születésnapi tortával is megajándékozták. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így ünnepelte Bodrogi a születésnapját

Kiemelt kép: Bodrogi Gyula – Forrás: Facebook