Május 7-én újra kinyitottak a balatoni kempingek, a Balatontourist kempingjeiben pedig továbbra is a biztonságos pihenés feltételeinek a megteremtése a cél a 2021-es szezonban is. A felkapott nyaralóhelyek már újra fogadhatnak vendégeket, viszont a szabályokra figyelni kell: csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők érkezhetnek, illetve a felügyeletük alatt álló, 18. életévüket be nem töltött személyek.

Kinyitottak a kempingek

„A május 7-ei nyitásra készen állunk, a kempingekben felkészültünk a szezonra. A turisztikai szektort sújtó rendkívüli helyzet ellenére is biztos megélhetést nyújtottunk kollégáinknak az elmúlt időszakban, így a dolgozói létszámunk biztosított, állandó munkavállalóinkkal nyitjuk a kempingeket” – árulta el a Veolnak Vadászné Székely Orsolya.

Balatonfüreden fejlesztések is voltak

Bővült a Füred Kemping

A marketingmenedzser arról is beszélt, hogy a járvány miatti zárás ideje alatt a Füred Kemping & Üdülőfalu fejlesztésekbe kezdett, és a szálláskínálatát bővítette négy 32 négyzetméteres mobilházzal. Az önkormányzat általi, strandpályázati támogatásból megújították a keleti oldali vizesblokkot, új öltözőkabinokat húztak fel, illetve padokat és egyéb látványelemeket helyeztek ki a vendégek legnagyobb örömére. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Révfülöpön is fejlesztettek

A révfülöpi Napfény Kempingben egy pályázati forrásnak köszönhetően üde zöld pázsitot tudtak létesíteni a strand területén. A nyári forróság miatt fákat is ültettek, amelyek kellemes árnyékot biztosítanak majd az ide érkezőknek.

Voltak még felújítások

A Napfény Kempingben ezenfelül még napvitorlákat helyeztek el a játszótérnél, és a kültéri bútorok, asztalok, székek számát is növelték. A baba-mama szobákat teljesen átalakították és családi fürdőszobát is kiépítettek a strandi vizesblokknál.

Pörgős szezonra számítanak

„Pozitív várakozásokkal tekintünk az előttünk álló szezonra. Arra számítunk, hogy a belföldi vendégforgalom idén is nagyobb arányú lesz, mint a külföldi. Kempingjeinket a tavalyi évben rengeteg új magyarországi vendég választotta, akiknek számítunk a visszatérésére. A SZÉP kártya adózására és felhasználására vonatkozó változások is jó hatást gyakorolhatnak a belföldi utazási kedvre, és nálunk mindhárom zsebből tudnak fizetni a vendégek a weboldalunkon és a recepciókon is” – magyarázta Vadászné Székely Orsolya.

Külföldről is szeretnének jönni

A szakember azt is kifejtette, hogy az előfoglalások azt mutatják, hogy a magyarok vannak többségben, de külföldiek is foglaltak szép számmal. Akik leginkább utaznának a Balatonra, a németek, a hollandok, a dánok, a csehek és a lengyelek, ugyanakkor a külföldi vendégek számát biztosan az érvényben lévő, korlátozási szabályok fogják meghatározni. Jó hír viszont, hogy a szállásfoglalások összege már most meghaladja a tavalyit.

Kell a védettségi igazolvány

„A járványhelyzet miatt a Balatontourist kempingjeit a hamarosan életbe lépő jogszabályoknak megfelelően a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek és a velük érkező kiskorúak vehetik igénybe. Természetesen arra törekszünk, hogy olyan protokollt dolgozzunk majd ki a vonatkozó jogi környezet mentén, amely a legkisebb kellemetlenséggel jár a vendégeink számára” – mondta Vadászné Székely Orsolya, aki azt is elmondta, hogy a Balatontourist a 70. szezonját ünnepli idén, és ezt születésnapi hétvégével fogják megünnepelni.

Itt a 70. szezon

A jubileum ünnepség alkalmából programokkal és ajándékokkal készülnek a Veszprém megyei kempingekben június 26-án, szombaton, hogy az érkező vendégekkel együtt ünnepelhessék a nyári szezon kezdetét. A tervek szerint a Füred Kemping és Üdülőfalu, valamint a révfülöpi Napfény Kemping szeptember 26-ig tart majd nyitva, míg a balatonakali Strand-Holiday Kemping október 10-ig fogadja a vendégeket. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció