Egy 27 éves enyingi férfinak rendelték el a letartóztatását, miután a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) Székesfehérvári Osztálya büntetőeljárást indított a férfival szemben a súlyos bűncselekményei miatt. Sz. Róbert ugyanis a rendőrök gyanúja szerint egy meglehetősen rossz egészségi állapotban lévő, somogyi férfit tartott fogva egy sötét, víz nélküli, koszos lyukban.

Megvette a telkét

A rendőrség információi szerint Sz. Róbert 2017 májusában egy súlyos mentális betegségekkel küzdő férfitól megvásárolta Somogy megyében, a Torvaj belterületén lévő földterületét, amelyhez egy ingatlan is tartozott. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balaton melletti telket vásárolt

Bezárta egy lyukba

Az elkövető még aznap ismeretlen módszerrel visszaszerezte a vételárat az eladótól, aki akkor az egészségi állapota miatt már nagyon rossz állapotban volt. Ezután Sz. Róbert az ingatlant tovább értékesítette, majd a kiszolgáltatott áldozatot egy mezőszentgyörgyi ingatlan garázsépületéből leválasztott, ablaktalan, folyóvízzel nem rendelkező helyiségében helyezte el.

Itt aludt a szerencsétlen férfi

Ez volt a szobája – Forrás: Police.hu

Mindenét elvette

A szörnyűségek ezzel azonban még nem értek véget. A súlyos betegségei miatt a férfi a bíróság által gondnokság alá volt helyezve, és az ellátásáért pénz is járt neki, viszont ezt az összeget Sz. Róbert és hozzátartozói elvették, és saját magukra elköltötték.

Alig kapott enni

Mindeközben a rabszolgasorban élő férfi minimális ellátást kapott Róbertéktől, sőt a lakhatásért cserébe még a ház körüli munkákat is neki kellett elvégeznie. A férfit egy rendőri akció során tavaly december 10-én helyezték biztonságos környezetbe.

Így élt az áldozat

Itt evett a fogva tartott – Forrás: Police.hu

Ez is érdekelhet

Súlyos bűnök miatt felelhet a rabszolgatartó

Sz. Róberttel szemben nagyobb kárt okozó csalás bűntett, emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség. A férfit azóta letartóztatásban várja a bíróság ítéletét. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az ablaktalan, víz nélküli lyuk – Forrás: Police.hu