Felfüggesztett fogházra ítélte büntetővégzésében a Keszthelyi Járásbíróság azt a 25 éves nőt, aki tavaly nyáron vonat elé hajtott autójával. A lány 16 éves öccse meghalt a balesetben.

Tragédia Keszthelyen

A nő tavaly július 29-én, délelőtti jó látási, derült időjárási és gyér forgalmi viszonyok mellett haladt kocsival Keszthely külterületén. Az Entz Géza utcai, jelzőtáblával biztosított vasúti kereszteződésben nem állt meg, és 30-34 kilométeres sebességgel ráhajtott a sínekre, miközben felé jobbról egy személyvonat közelített. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Vészfékezett a mozdonyvezető 

A szabályszegő autóst 80-100 méterről észlelte a mozdonyvezető, aki vészfékezést hajtott végre és a vészkürtöt is megszólaltatta. Ennek ellenére a mozdony a kocsi jobb oldalának ütközött, ami a vasúti töltéshez csapódott, a vonat pedig több mint 200 méterrel távolabb tudott csak megállni.

Meghalt a 16 éves testvér

A balesetben a nő 16 éves öccse olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A fiatal nő könnyebben sérült meg, a vonat utasai sértetlenül vészelték át az ütközést.

Ebben az autóban utazott a testvérpár

Forrás: Police.hu

Sokan figyelmetlenek

Az eset után az egyik kommentelő, aki egy vonatvezető lehetett. Azt írta: „egy nappalos szolgálat alatt 3 autóval és 1 traktorral találkoztam átjárókban. Ha nem kürtölök rájuk és fékezek, telibe trafálom őket. A 4 esetből 2 fénysorompós átjáróban történt, egyszer az egyik autó felével benn az átjáróban, úgy tolatott vissza…”

Felfüggesztett fogházat kapott

A Keszthelyi Járásbíróság a vádlottra halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint a közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt egy év kilenc hónap fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Ezen felül a nőt két évre eltiltotta a közúti járművezetésétől is.

A MÁV is beperelte a sofőrt

A bíróság a kiszabott büntetéshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól előzetesen mentesítette a nőt, de kötelezte a közel 670 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eset miatt a MÁV-START Zrt. sértettként a polgári jogi igényét újabb eljárásban követelheti.A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: police.hu