Rettenetes karácsony várt arra a családra, akik márciusban, egy közlekedési balesetben veszítették el lányukat. Melani egy baráti vacsoráról tartott haza, amikor két ittas barátjának az autójába ült be. Az autó egy fának csapódott, a két férfi kiszállt az autóból, a lányt pedig a roncsok között hagyták, meghalni.

Hátul ült a lány

Ahogy írtunk róla, rendőrök, mentők és tűzoltók tucatja lepte el az utat Várpalota és Ősi között még március 18-án, miután egy kocsi letért az útról és egy fának csapódott. A kocsiban három fiatal utazott: az autót vezető K. Kristóf, az anyósülésen utazó H. László és a hátul ülő 24 éves Sujbert Melánia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kizuhant az autóból

A brutális becsapódástól a fiatal nő kiesett a kocsiból, és métereket repült. Ennek ellenére úgy tudni, Meli ekkor még élt, később, az esetkocsiban vesztette életét. A baleset és a lány megtalálása között azonban majdnem egy óra is eltelt, az áldozat édesanyja szerint ugyanis a két férfi letagadta, hogy egy harmadik személy is utazott volna velük a kocsiban.

Baráti vacsorára ment

Melánia aznap csak egy baráti vacsorára ugrott el barátnőjével egy közeli pizzériába. Kristóf és László felajánlotta, hogy hazaviszik. „Az otthonunktól 1400 méterre fekszik a pizza bár, ami autóval 3 perc, gyalog negyedóra. Melikém viszont minél előbb haza akart érni, ugyanis betegeskedett, ezért szállhatott be a kocsiba. Biztos vagyok benne, hogy amikor ideértek, a lányom már nyitotta is az ajtót, hogy kiszálljon, a fiúk viszont tovább mentek Várpalota felé” – mondta a tragédia után a gyászoló édesanya.

Letagadták a sérültet

Margit és férje reggel kapták az életüket összetörő hírt, miszerint Melánia életét vesztette. Férjével ezután jártak utána a baleset részleteinek. Ekkor derült ki, hogy a becsapódás után nem sokkal egy kocsi állt meg a roncs mellett, a benne ülők felajánlották a segítségüket. A két férfi viszont letagadta, hogy más is utazott volna velük. A szakértők azóta megerősítették, hogy Meli ajtaja valóban nyitva volt a baleset előtt, míg a rendőrség ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást.

Ebben az autóban utazott a 3 fiatal

Forrás: deltahirek.hu

Szomorú karácsony

Margit és a Sujbert család élete Meli halála óta kettétört, mint mondta, életük már sosem lesz ugyan olyan. Most újabb próbatétel előtt állnak, az első karácsonyt ünneplik Meli nélkül. „Most a szeretetről van szó, mert a karácsony nem a fadíszítés vagy az ajándékozás, hanem a szeretet. Mi pedig ezt tudtuk igazán: szeretni egymást. Meli egy angyalnak született ebbe a családba, most is az. De Meli nélkül pokol az ünnep és soha többé nem lesz ugyanolyan” – mondta Margit asszony.

Eltemetni egy gyereket…

Hozzátette, hogy a gyermek elvesztésénál nagyobb fájdalmat elképzelni sem tud: „Aki ezt nem élte át, nem tudhatja, milyen ez: egy rémálom, aminek nincs vége. Mert más, ha a szülő hal meg, és más, ha a gyerek. Az, amikor az ember a gyermekét a koporsóban látja…nem lehet leírni a fájdalmat. Minden nap mindenemben érzem Melit, a lelkét, a lenyomatát”.

Minden nap mennek a temetőbe

A család szinte minden nap kilátogat a temetőbe Meli sírjához, így karácsonykor is: „Mindig megyünk a sírhoz, vasárnap, hétfő, szerda, péntek, ott vagyunk kint és gyertyát gyújtunk. Viszünk színes teamécsest is”.

Az unoka tartja őket életben

Mivel a lánya haláláért felelősek eddig nem bűnhődtek meg tettükért, egyetlen gyógyír van a benne zajló pokolra: nyolcéves unokája. „Meli nem csak a kislányom, hanem a gyönyörűségem, a mindenem, a barátnőm is volt. Egyetlen gyógyszerem van, akit úgy hívnak: Eliot. Ő a nyolc éves unokám, a neve annyit jelent: Isten ajándéka. Ő tart életben, külön öröm, hogy a nevét Meli adta. Hála Istennek, hogy ő velem van”.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: police.hu