Autó ütközött vonatnak Keszthelyen pénteken, nem sokkal dél előtt, a balesetben a gépkocsi 16 éves utasa meghalt – közölte a rendőrség.

Többen megsérültek

 A baleset az Entz Géza sétánynál következett be. Az MTI helyszíni információja szerint súlyos sérültje is van. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Vonaton nincs sérült

A Mávinform azt tette közzé a honlapján, hogy a Déli pályaudvarról Keszthelyre tartó Balaton InterCityvel ütközött össze a személygépkocsi, egy andráskereszttel jelzett átjáróban. A vonaton senki sem sérült meg.

Nem jár a vonat

A helyszínelés végéig – várhatóan késő délutánig – szünetel a vonatforgalom Keszthely és Balatonszentgyörgy között, emiatt azon a szakaszon pótlóbusz viszi az utasokat.

Késések

Az átszállások miatt egész délután késésekre kell számítani a dél-balatoni vonalon és a Helikon InterRégió vonatok esetében – írták.

További információk

Konkrét esetek

Az egyik kommentelő egy vonatvezető lehetett. Azt írta: „egy nappalos szolgálat alatt 3 autóval és 1 traktorral találkoztam átjárókban. Ha nem kürtölök rájuk és fékezek, telibe trafálom őket. A 4 esetből 2 fénysorompós átjáróban történt, egyszer az egyik autó felével benn az átjáróban, úgy tolatott vissza…

Másfél hónapja

Legutóbb júniusban írtunk hasonló esetről. A Tapolcáról a Déli pályaudvarra 15:38-kor elindult 19703-as számú Kék Hullám InterCity vonat Csajág és Balatonkenese között egy vasúti átjárónál személygépkocsival ütközött, a fénysorompó piros jelzést mutatott. A vonaton senki nem sérült meg – írta közleményében a MÁV a baleset után – írta a balatonkörnyeke.hu.

A bokorba repült a kocsi

Az ütközés olyan erejű volt, hogy a vonat egyszerűen az út melletti bokrosba repítette a kocsit, a mozdony pedig közel 300 méterre tudott csak megállni.  Az autóban egy külföldi család utazott, 30-40 év közötti szülők és egy 8 éves kisfiú. A család egyébként a Balaton mellett él. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Címlapfotó a Mávinform felvétele.