Egy 21 éves fiatalember életét vesztette a balatonudvari strandon szombaton délután. A fiatalt fél óra elteltével találták meg, azonban az életét nem sikerült megmenteni.

Leugrott a vízibicikliről

Egy 21 éves férfi leugrott a vízibicikliről  a balatonudvari strandon. Szemtanúk szerint a fiatalember elmerült a vízben, ezért többen keresni kezdték – írja a Veol.

Itt történt a baleset

Mentőhelikoptert riasztottak

A baleset helyszínére mentőautó, mentőhelikopter és a RUPERT sürgősségi mentőhajó is érkezett, hogy közösen keressék az elsüllyedt férfit. Hosszú ideig keresték, azonban a fiatalnak már nem tudtak segíteni. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtalálták a férfit

A helyszínre érkező mentősök több mint fél óráig keresték a fiatalembert, de mire megtalálták, az életét sajnos nem tudták megmenteni.

Vizsgálják a baleset körülményeit

A rendőrségtől Batta Zsolt Iván a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense megerősítette, hogy halálos baleset történt Balatonudvariban. A baleset körülményeit a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Balatonlellén egy kishajónak segítettek a rendőrök

A rendőrség szerint június 5-én 15 óra 40 perckor egy másik balatoni mentés során a vízirendőrök járőrözve észlelték, hogy egy kishajóból a segítségüket kérik. A bajba jutott nő és férfi elmondta, hogy a hajójuk akkumulátora lemerült, és önerőből nem tudnak a partra evezni.

Kimentették őket

Mivel a bajba jutott páros nem tudott volna segítség nélkül a partra jutni, ezért a siófoki vízirendőrök megközelítették a hajójukat. A 49 éves pécsi nőt és a 42 éves budapesti férfit a kishajóval együtt épségben a lellei kikötőbe vontatták.

Ez is érdekelhet

Így lehet segítséget kérni

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon! A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Siófoki vízirendőrök – Forrás: Police.hu