Egy sündisznót sikerült kimentenie a tóból az egyenruhásoknak Siófokon. A bajba jutott állatnak már csak az orra látszott ki a vízből, annyira kimerült.

Süni a vízben!

A balatoni vízirendőrök egész nap ügyelnek a rendre, figyelik a nyaralók biztonságát, és ha kell, akkor életet is mentenek. Hétfőn is egy életmentésről számolt be a rendőrség: egy aranyos sünit húztak ki a Balaton vizéből. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ott volt a tóban

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai épp próbakörre indultak volna Siófokon a karbantartás után vízre tett kishajóval, amikor Kühnle György törzszászlós egy kis pöttyöt vett észre a tóban – írja a rendőrség a Facebook-oldalán.

Kimerült

A rendőr egyből tudta, hogy egy sün szorul segítségre, akinek már csak az orra látszott ki a vízből, annyira küzdött az életben maradásért.

Vízirendőr mentette meg a sünit

Kimentették

Rendőrtársával, Komjáti Zsolt törzsőrmesterrel óvatosan megközelítették a sünit, majd egy szakszerű mozdulattal kiemelték a szúrós állatot a vízből. A mentésről készült fotókon jól látható, hogy a süninek az ijedtséget leszámítva nem esett nagy baja.

Élvezi a szabad levegőt

Szabadon engedték

A parton egy ronggyal kibélelt dobozba tették, este pedig már szabadon is engedték a mázlista kalandort.

Áprilisban egy horgásznak segítettek

Mint megírtuk, Április 24-én, 15 órakor az Alsóörs-Paloznak környékén járőrözve vették észre a balatonfüredi vízirendőrök, hogy  egy férfi egy csónakból segítséget kért. A bajba jutott férfinak az volt a baja, hogy a csónakjának a motorja bedöglött, és azt már nem tudta önerőből beindítani.

Kivitték a partra

A rendőrök azonnal tudták, mit kell csinálni, és a 66 éves alsóörsi lakost a csónakjával együtt a csopaki horgászkikötőbe vontatták. A férfinek az eset során nem sérült meg. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kimentett sün – Forrás: Facebook