Teljes kapacitással végzi országszerte a hóeltakarítást és a síkosság megszüntetését a Magyar Közút Nonprofit Zrt., A szakemberek szerint Veszprém megyében az erős szél okoz majd gondot.

Farkasordító hideg érkezik

 Az előrejelzések szerint sarkvidéki levegő tör be Magyarországra, ennek nyomán számos megyében várható hófúvás, ónos eső és intenzív havazás is. A közútkezelő ennek megfelelően minden hadra fogható munkagépével és humán erőforrásával dolgozik országszerte.

Azt mondják felkészültek

Kiemelték, hogy a legmagasabb készültségi fokozatot elrendelve, 3300 munkatárssal, 850 hókotró munkagéppel, 130 hómaróval végzik 12 órás műszakokban, napi 24 órában a szükséges beavatkozásokat.

Erős szél az északi parton

Az előrejelzések szerint több megyében erős széllökésekre is számítani kell, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyében akár óránkénti 90 kilométeresnél erősebb szél is lehet.

Megbillent a Balaton

Az elmúlt hetekben többszor is megbillent a Balaton a szél miatt.

Hófúvás

Ahol pedig egyszerre intenzívebb havazás és nagyobb széllökések is előfordulnak, ott a hófúvások kialakulásának is nagy esélye van.

Jeges talaj és utak

Az eddigi csapadékos időjárás miatt felázott talaj miatt már az éjszakai, hajnali órákban is fákat döntött ki a viharos szél. Az ónos eső és a hó mennyiségétől és súlyától függően pedig letörhetnek kisebb-nagyobb ágak, amelyek az úttestre kerülve akadályozhatják a közlekedést.

Tájokozodj néhány kattntással!

A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, a forgalmi helyzetről az Utinform oldalán, vagy szükség esetén a társaság országos és megyei diszpécsereinél.

További balatoni időjárással kapcsolatos hírért kattints ide!