Folyamatosan nyitnak újra a balatoni strandok, és most már az is kiderült, hogy az egyes helyeken mennyibe kerül majd a belépő. A fürdőhelyek többségénél nem lesz szükség a védettségi kártyára, ahogy a másfél méteres távolságtartásra sem kell figyelni, azonban van két strand, ahol fel kell mutatni az igazolványt.

Újranyitnak a strandok

A koronavírus-járvány korlátozásait követően újra kinyitnak a strandok a Balatonnál. A Csodálatos Balaton listát készített a Balaton északi és déli partjának fizetős strandjairól, melyből kiderül, hogyan nyitnak ki a strandok és mennyibe kerül majd a belépő. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kedvezményekkel lehet menni

„A fürdőhelyek túlnyomó többségénél lehetőség van gyermek, nyugdíjas, illetve egyéb kedvezmény igénybevételére” – számolt be a portál.

Az internet is segít a vásárlásban

Több balatoni strandnál az interneten keresztül is meg lehet vásárolni a belépőket. Ezzel el lehet kerülni a sorban állást – ami a járvány szempontjából kedvező – és még akár olcsóbban is meg lehet váltani a belépőket.

Két strandon kell az igazolvány

Mint korábban írtunk róla, védettségi kártya nélkül is látogathatóak lesznek a fizetős strandok az egész országban, így a Balatonon is. Ugyanakkor két strandon mégiscsak szükség lesz az igazolványra: a balatonberényi naturista strand és a balatonfüredi Széchenyi strand csak védettségi kártyával látogatható.

Ennyibe kerülnek a strandok

A strandokról és a belépőárakról készült teljes lista IDE KATTINTVA elérhető.

Zárt fürdőkben kell a kártya

A jelenlegi járványügyi szabályok szerint szintén kelleni fog a védettségi kártya a zárt fürdőkben is, azonban a legtöbb strandon tényleg nincs szükség az igazolványra. A járványveszély miatt azonban a strandok üzemeltetői több ajánlást is tettek a strandolók számára.

Ezekre figyelnek

„Az önkormányzatok esetében biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, illetve a strandokon 10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Nyilván a szabadstrandok esetében ezeket is ki fogjuk írni” – mondta el Lombár Gábor, a Balaton Szövetség elnöke.

Megosztja a döntés a strandolókat

A védettségi igazolvány felmutatása megosztja a fürdőzőket, hiszen vannak, akik örülnek, mert nem kell többé felmutatniuk a kártyát a strandokon, ám vannak, akik pedig attól tartanak, hogy így jóval nagyobb tömegek fognak érkezni a partra, ami a járványt fogja segíteni.

Indul a szezon

A legtöbb balatoni fizetős strandon egyelőre még nem kell fizetni a belépőért. A hivatalos nyári szezon június 12-én indul. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Siófoki Nagystrand – Forrás: Facebook