Döbbenetes hírről számolt be a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) a Facebook-oldalán, ugyanis arról írnak, hogy egy hajójukból kilopták a benzint. A kikötőben állomásozó hajójukat megkárosították, de ami ennél is felháborítóbb, hogy ráadásul vizet öntöttek az üzemanyagtartályba. 

Ellopták a benzint

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) a közösségi oldalán írt arról, hogy az egyik kikötőben állomásozó hajójukból valaki kilopta a benzint, és utána vizet öntött a tartályba. Nagy szerencse, hogy a vízimentők nem életmentés előtt vették észre, hogy nem indul a hajójuk – írja a Likebalaton.

Hihetetlen

„Megdöbbenve vettük tudomásul, hogy Yukon nevű hajónkból valaki kilopta a benzint, amikor az egyik kikötőben állt” – írták a vízimentők. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Anyagi kár is keletkezett

Mint a bejegyzésükből kiderült, a mentők nemcsak azzal a problémával találták szembe magukat, hogy valaki kilopta a benzint a hajójukból, de az illető még vizet is töltött az üzemanyagtartályba, ezzel komoly anyagi kárt is okozva a járműben.

Kölcsönadták a hajót

A vízimentők azt írták, hogy a hajójukat épp kölcsönadták: meteorológiai oszlopok platformjainak módosításához szolgált segítségül. „Belegondolni is rossz, mi történhetett volna, ha egy olyan hajónkkal csinálják ezt, amit emberek megmentésére szerettünk volna épp használni.”

Javítják

A probléma elhárításán dolgoznak a vízimentők, a Yukont már javítják, amivel hamarosan ismét szolgálhatják a fürdőzők és a pihenni vágyók biztonságát.

Stégen rekedt horgászokat mentettek ki legutóbb

Mint írtunk róla, a balatoni vízirendőrök bajba jutott horgászokat mentettek ki a tóból még május 15-én. A két horgász Badacsonyörsnél pecáztak, ám az erős szél elsodorta a csónakjukat, így ők a víz közepén rekedtek.

Ki kellett őket menteni

Amikor az egyik horgász bejelentést tett a rendőrkapitányságra, hogy segítség kell nekik, elmondta, hogy a stégről horgásztak, de a csónakjuk elsodródott, ők pedig a stégen ragadtak hajó nélkül. Mivel nem tudtak biztonságosan kijönni, segítséget hívtak.

Fonyódról jött a vízirendőrség

A segélyhívást követően a fonyódi vízirendőrök nem sokkal később már ott is voltak a helyszínen, ahol meg is találták a horgászokat. Szolgálati hajójukba emelték őket, majd az előkerített csónakjukkal együtt biztonságban a partra jutották őket. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk a vízimentők bejegyzését a benzinlopásról