„Balaton – Ezernyi kaland ősszel is” szlogennel kívánják minél többekkel tudatni, hogy nem csupán a vízi élményekről szól a legnagyobb hazai tó.

Az MTÜ hétfőn induló kampányában arra hívja fel a figyelmet, hogy „a Balaton élménylehetőségei kimeríthetetlenek, hiszen a tó és környéke olyan négyévszakos úti cél, amely szezontól függetlenül csodás kincseket rejt, és az év minden szakában ezernyi új színét fedi fel az arra járóknak – adta hírül az MTI.

A kampánnyal azt is üzenik, hogy „a nyárral nem ér véget a szezon, töltődj fel új élményekkel egész évben”.

A kampány keretében a közterületeken, valamint a nyomtatott és online sajtóban megjelenő hirdetések mellett kisfilm is inspirál a Balaton felfedezésére, amely televízióban, valamint a Csodás Magyarország közösségi média csatornáin (YouTube, Facebook, Instagram) látható.


A kampányra az MTÜ egy újdonsággal is készült, tovább bővítve az elérhető tájékoztató anyagok, kiadványok sorát. Elkészült, és a napokban már a Tourinform irodákban is elérhető lesz az új Balaton térkép, amely egyszerűen, átláthatóan mutatja be a legfontosabb, szezontól függetlenül is elérhető látnivalókat, attrakciókat.

A térkép online is elérhető és letölthető az mtu.gov.hu weboldalon.

Szintén az elmúlt hetekben készült el a Balaton új imázskiadványa, amely nem szokványos oldaláról mutatja be a tavat, és olyan programlehetőségeket, látnivalókat, érdekességeket emel ki, amelyek egész évben vonzóvá teszik a térséget .

Ajánlják még, hogy további inspirációért érdemes belelapozni a háromrészes Magyarország neked – Bakancslista kiadványsorozat Balaton és Nyugat-Magyarország könyvecskéjébe.

Kiemelt kép: Balatoni-felvidék – Forrás: Balatonkörnyéke.hu