Három napon keresztül lehetett zamatos szőlőket, minőségi borokat és ízletes falatokat kóstolni a Balaton Észak-nyugati részén.

Az utóbbi években a Balaton és környéke lett hazánk egyik gasztronómiai központja.

Magyarország legnagyobb állóvízinél egymást érik a gasztronómiai rendezvények, fesztiválok.

A jól ismert balatoni borok mellett, egyre több étterem, zöldség és gyümölcs termelő, illetve a gasztronómia számos területén kiemelkedőt alkotó személy, személyek tűntek fel a magyar tengernél.

A világjárvány a gasztro fesztiválokat és érintette, ám Vonyarcvashegyen nem marad el a több, mint tíz éves múlttal rendelkező bor és szőlő ünnep.

Idén augusztus 20. és 23. között rendezték meg a Bor- és Csemegeszőlő fesztivált, ami már a 14. volt.

Aki ide látogatott bőven válogathatott a programok közül, nem csak jókat lehetett enni és inni, szellemi táplálékból sem volt hiány.

A kézművesek utcájában igazi vásári forgatagban találta magát az ember, ahol kézműves portékákat árultak.

A rendezvény különlegessége már jó ideje, hogy csemegeszőlő és konténeres csemegeszőlő oltványt is lehet vásárolni, sőt helyszíni szaktanácsadó segítette a megfelelő szőlőfajta kiválasztását. Mindemellett minden napra jutott kulturális programokból is, koncertek, táncbemutatók is színesítették a fellépők sorát.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: www.vonyarcvashegy.hu