29 somogyi gazda, polgármester és vadásztársasági elnök adott ki közös nyilatkozatot az erdőket felszántó illegális motorosok miatt, ugyanis egyre gyakoribb a terepjárós, quad- és terepmotoros forgalom a külső-somogyi településeken.

Konfliktus konfliktus hátán

A problémát felvető polgármesterek, gazdálkodók és a vadásztársaságok képviselői szerint az elharapózó illegális terepjárós, terepmotoros és quados forgalom már egyre több konfliktushoz vezet – írja a Sonline.

Széttúrják az utakat

A felázott, sáros területen a nagy terepgumis gépek könnyen tönkretehetik az utat – panaszolják az érintettek. Az ismeretlen közlekedők többször is kárt okoztak a földutakban, melyek karbantartásáról az önkormányzat gondoskodik. A javításra több millió forintot kell fordítani.

A mezőör önmagában kevés

Karádon mezőőr is segíti a megelőzést, bírságra számíthatnak az illegálisan közlekedők, ha sikerül tetten érni őket.

A rendőrök tudnak a dolgoról

Elsősorban a Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területén emelkedett meg azoknak a száma, akik az erdőket nem annyira a természet iránti szeretetből keresik fel, hanem inkább versenypályának használják az erdei utakat.

A szarvasokat is zavarják

A járműveikkel zavarják az erdők rendjét, az állatok nyugalmát, ami az őszi szarvasbőgés időszakában kiemelten kártékony és veszélyes is. A Siófoki Rend­őrkapitányság munkatársai az együttműködő szakemberekkel közösen rendszeresen tartanak összehangolt akciókat – közölte a rend­őrség.

Elloptak egy quadot

2021. február 16-án hajnalban egy gyermek quadot maga mellett toló férfit ellenőriztek Lengyeltóti külterületén. Az 55 éves helyi férfi nem tudt megmondani hogy honnan van a jármű ezért előállították.

Megtalálták a tulajdonost

A gyanút alátámasztotta, hogy a fonyódi nyomozók reggelre meg is találták a jármű jogos tulajdonosát, aki elmondta, hogy a quadot az éjszaka folyamán lopták el a közeli szőlőhegyi ingatlanának udvaráról. A nyomozók Sz. Dezsőt lopás vétség gyanúja miatt hallgatták ki, a járművet pedig lefoglalták, hogy visszaadhassák a tulajdonosnak.

További balatoni bűnügyi hírekért kattints ide!

Hajnali balesetek

Két baleset történt az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 77. kilométer közelében, Hetényegyháza térségében szombaton reggel. Az egyik balesetben egy személyautó és egy kamion érintett, a járművek a külső sávot foglalják. Egy harmadik autó néhány száz méterrel távolabb a belső szalagkorlátnak ütközött. Ez utóbbi esetben egy személy megsérült. A balesetek helyszíni szemléjét a rendőrök megkezdték.

Címlapfotónk a rendőrség felvétele